Dagad a vádlim. Mit tehetnék ellene?
Elkezdtem bicajozni. Eddig csak olyan 6 km-eket tekertem, viszonylag lapos, vagy minimális emelkedőkön, de a múlt héten egy másik közeli falut választottam, ami oda-vissza 8 km. Ennek első része 45 fokos emelkedő, aztán egy kis egyenes kisebb emelkedőkkel, s aztán gurulás. Viszont visszafelé ugye már több emelkedő volt.
Volt is egy kis térdfájdalmam, de elkezdtem kalcium - sandozt inni és béres porcerő fortét szedni. Helyre is jött, nem fájt. Most pedig a vádlim van bedagadva, olyan kemény, mint a kő és mintha szét akarna repedni.
Nem tudom, hogy ez víz-e vagy csak a sok állástól van, de rokonaim azt mondják a bicajozástól. Mitől van ez? Volt-e már valakinek és ha igen, mit csinált vele? Mostmár akkor nem is bicajozhatok?
Elképzelhető, hogy a bicajozástól erősödik a vádli?
Köszönöm a válaszokat!
26 L
Hát persze, hogy erősödik a biciklizéstől a vádli, különösen ilyen nehéz terepen! Ez teljesen természetes. Szerintem pusztán annyiról van szó, hogy a megterheléstől bedurrant a vádlid, ez is természetes, ha megerőlteted. Amikor bedurran, egy-két napig hanyagold a tekerést, vagy legfeljebb lazán csináld, sík terepen, könnyeden. Ha minden nap széthajtod magad, akkor beáll az ún. túledzés, amikor annyit terheled a szervezeted, hogy nem tud megfelelően regenerálódni. Kezdetben nem muszáj minden nap edzeni, bicajozz mondjuk csak heti háromszor, de akkor jó alaposan hajtsd meg, fárasztd el magad, és fokozatosan hajts egyre többet és egyre gyakrabban. Kell egy kis idő, amíg hozzászoksz a terheléshez, kezdetben több pihenésre van szüksége az izmaidnak, és idővel majd fejlődni fogsz. Persze elérsz majd oda, amikor minden nap hajthatsz teljes erőből, nagy szintemelkedésű terepen 20 km-eket, de eddig el kell jutni. Amit írtál, mind teljesen természetes jelenség, amit tenned kell az az, hogy kicsit visszafogod magad az elején, és fokozatosan növeled a terhelést.
Egyébként nagyon örülök neki, hogy ezt a sportot választottad, nagyon ajánlanám minden lánynak, mert nagyon szépen, nőiesen kidolgozott, formás izomzatot varázsol a combra, a vádlira, a fenékre, a női test kiemelten fontos részeire. Szóval hajrá!
Ha kérdésed van, írj nyugodtan kommentet!
Cicuka a 45 fokos emelkedő az konkrétan szakadék :) 8-10 fokos emelkedők vannak Magyarországon, brutális hegyi szakaszokon egy-két 12 fokos becsúszik :)
A vádlidnak semmi baja, tudod ha az izmok dolgoznak akkor ez van :)
Köszönöm a megnyugtatást, akkor kicsit vissza fogom magam. Csak azért lepett meg, mert azt gondoltam, hogy ha eddig nem sportoltam (eleget), akkor először lesz izomláz meg ilyesmi, de hogy egy hét múlva jöjjön ez ki?
Egyébként, lehet, hogy hülyeséget mondtam ezzel a 45 fokkal, de nekem annyinak tűnt.
Köszönöm a hasznos válaszokat és várom a többit!
Ismerem a geometriát és a szögmérőt is, köszi.
Segítséget szerettem volna kérni, nem beszólást.
Az út szögmagassága mindegy is, a lényeg azon volt, hogy eddig nem bicajoztam, most igen, s hogyan lehet megszüntetni a vádli dagadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!