Miért keményedik fel a teleszkóp télen, illetve ilyenkor milyen gépzsírt ajánlotok?
Üdv!
Sr xcm teleszkópom van, és mínusz 5 fokban jó, ha 1-2 centit mozog. Valószínűleg a zsír a ludas leginkább. Néztem gépzsírt, ami -45 fokig használható, csak eléggé drága. Meg hát eléggé közrejátszik a hőtágulás. A becsúszók acélból, a perselyek műanyagból, a láb pedig alumíniumból van. Erős a gyanúm, hogy a műanyag a kakukktojás, de a hőtágulási együtthatóját sehol sem találtam. Gondolom hidegben sokkal jobban összemegy, mint az acél, és lehet emiatt szorul.
Ebben van olajos csillapító, nem?
Ha igen, hát az az olaj ilyenkor lekvár, nem nagyon tud átközlekedni.
Nos, akkor nem tudom, hol bújik a probléma, de úgy látom ez típushiba:
Zseniális felfedezés :D
Most már mindent tudok, csak a kérdés válaszát nem :)
Mit vársz, innen nem látok bele.
:D
Ha szétkapnám a műhelyben megmondanám.
De gyanítom, hogy nem beragasztja a zsír, hanem letömíti és képez egy kemény légrugót.
Lehet, hogy télre ki kéne takarítani belőle a zsírt és csak olajozni.
5.: Ez viszont már hasznos volt :)
Ennyire letudja tömíteni a zsír??
Lehet ilyenkor a zsír felkeményedik, és elzárja az utat a levegő elől?
Holnap megnézem tényleg légmentesen zár a teleszkóp vagy sem.
Beolajozom, és kiszedem az egyik rugót. A műanyagkupakba tökéletesen passzol azt hiszem a 23-as csillagkulcs, remélem itthon van :)
Műanyag csak a persely, ami kivan kopva, úgy kotyog a teleszkóp, mint bidám csajban a tehervonat.
Szimeringje pedig nincs, csak egy gumi harangja. Nem ér sokat, pár nap múlva már fekete lesz a friss zsír.
Ezt a kókányolást, amit levág a kérdező.. :-D :-D :-D Igaz magyar vagy barátom!
Nekem XCT volt, ki kell teljesen tisztítani, majd zsír-olaj keverékkel bekenni, úgy nem lesz annyira gáz. Csodát ne várj, ezek ennyit tudnak! Tisztán olajjal is próbálkozhatsz, de pont a zsír tapasása kell, hogy ott kenjen ahol kell! Ill. a zsír inkább szigetelésre kell, hogy az apró por megtapadjon főleg a meneteknél! A 8. hozzászólást nem is értem, inkább vidd el olyanhoz, aki tudja mit csinál!
A gépzsírok eszik a műanyagot! A szimeringre kívülre Brunox Fork Deo vagy szilikonos spray mehet, belül a szivacsot pedig olajjal kell átitatni.. de az elmondott gányolás után simán kukázd, ha jól sejtem ki van tágítva, nem látja el a feladatát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!