Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fully MTB lezuhanyozása árt a...

Fully MTB lezuhanyozása árt a biciklinek?

Figyelt kérdés

Felverődött sár / só lemosására be lehet tenni a zuhanyzóba és langyos vízzel átmosni?

Teleszkópoknak gondot okoz?

2016. dec. 28. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze! Csak ne mosd bele a piszkot a résekbe és a zsírt se mosd ki! Egy igazi dagonya után illik szétszedni, újrakenni mindent!
2016. dec. 28. 18:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Mármint Persze, hogy árt neki vagy nyugodtam lemoshatom. Most úgy értelmezem, lemoshatom, de nem egyértelmű a "Persze!" :)
2016. dec. 28. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
:) Igen, lemoshatod! Én is így szoktam! Nagynyomású mosóval is lehet mosni, ha min. fél méterről mosod nehogy levigye a festést és nem nyúlsz be a fogaskerekekhez mert befújja a finom port belülre az értékes kenőanyag pedig kimosódik! Szóval szabad, csak céloztam arra, hogy nemcsak ennyiből áll a karbantartás!
2016. dec. 28. 19:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Ok, a használatit tegnap olvasva azt írta, hogy nagynyomású mosóval kifejezetten TILOS lemosni.
2016. dec. 28. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:

A nagynyomásúval az a baj, ha ész nélkül nekiállsz, akkor nemhogy a csapágyakba nyomod bele a sarat, hanem akár még a külső gumit is szétkaphatod vele. Ezért inkább ráírták, hogy tilos, ahogy a macskát is tilos a mikróba tenni száradni :)

Egyébként szerintem marhaság ez a montenbájk mosogatás (gondolom friss a gép és még pátyolgatod), teli van olyan helyekkel, aminek pont nem kell a víz (bowdenek, váltók, stb) és az erőtávitelen is csak végigcsapatod a fellazult sarat.

2016. dec. 28. 23:24
 6/7 A kérdező kommentje:
A szerviz tisztán kéri a bringát, kötelezőre is kell vinni, sajnos a napokban nagyon felverődött rá a hó ellen szétszórt szemcsés valami.
2016. dec. 28. 23:41
 7/7 tothp ***** válasza:
A bő viz nem árt neki, de a nagy nyomás igen. A rárakódott sarat fellazíthatod vele. De inkább csak a vázról. Egy egyszerű fürdőszobai zuhany nem fogja beleverni a koszt a csapágyakba. Azért direktbe ne veresd.
2016. dec. 29. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!