Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A női biciklinek a váza miért...

A női biciklinek a váza miért más mint a férfi biciklijé?

Figyelt kérdés

ugye egy női bicikli így néz ki:

[link]

a férfi biciklinek van egy átfogó rúdja az ülés és a kormány között. a nőinek miért nincs?

2015. júl. 5. 12:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felszallas es egyeb okok miatt pl. Ha szoknya van a nokon,akkor ne villantson felszallas kozben.
2015. júl. 5. 12:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Valóban a ruházkodás miatt alakult ki - ahogy a lovaknál is más volt a női nyereg.

Mondjuk én a mixte vázat szeretem, a többi női váz nem tetszik, én is ilyet vettem.

[link]

2015. júl. 5. 12:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Nemértem ezt a kormányt,de tetszik:D
2015. júl. 5. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szoknya miatt... mondjuk én mindig férfi vázasat vettem nő létemre, mert nekem az tetszik.
2015. júl. 5. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
mostanában az öltönyösök közt is a női váz dukál, mert öltönyben sokkal praktikusabb, ha nem kell feszegetni azt a gatyát
2015. júl. 5. 22:26
 6/8 Dreigang ***** válasza:

Pontosabban átlépővázas, és mivel szoknyával ez a jó választás, ezért anno szoknyavédő is dukált a hátsó kerékre.

A pantalló is kevésbé szakad valóban, vagyis az urbánusabb bicózás esetén nemfüggetlen. Évekig jártam ilyennel férfiként, és a parkolás is eléggé más az oszlopnak támasztást illetően. A kényelmesebb fel-le szállás hátránya a kisebb vázstabilitás.

Nálam el is tört a váz közép tájon, hiába javítgattam. Persze eleve is törötten került hozzám a német utakra tervezett 58'-as Victoria. A 49'-es Csepelem kevésbé filigrán, még bírja :-)

2015. júl. 6. 01:38
 7/8 anonim ***** válasza:

" eleve is törötten került hozzám a német utakra tervezett 58'-as Victoria"

Törött vagy balesetes vázon ne csodálkozz, ha széthullik...

A mixte-k azért is népszerűek, mert erősebbek egy sima női váznál.

2015. júl. 6. 09:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért, hogy az "úri lányoknál" ne emelje fel a szoknyát.
2015. júl. 9. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!