Rendszeres kerékpározás, hosszan tartó túrákhoz milyen étrendre van szükség? További kérdések lent.
Eleinte a keringés gyengébb, ezért kiköpöd a tüdőd, többet párologtatsz (izzadsz, lihegsz), esetleg ingadozik a vércukrod az emelkedőknél. Egy jó mentes ásványvízbe bedobsz 1db multit és mehetsz! Azért szeretem, mert egy gyógyvizesebb jellegű, magas oldott anyag tartalmú, pl. a Balfi azokat a sókat és ionokat tartalmazza, amik kiürülnek!
Enni indulás előtt fél-1 órával szoktam, majd elkortyolgatok fél liter vizet, hogy meglegyen az induló löket. Nem igazán figyelek, csak arra, hogy szénhidrát és fehérje mindenkép legyen. Agynak, izmoknak, keringésnek! Péksütik is jók közben, lehet műzlizni, űrhajós kaját vinni.. vagy csak simán szalonnázni, mint az 1. Velence körömön! :-D Majd kitapasztalod! A lényeg, hogy ne zabálj be, de ne is éhezz!
Az elején 5, majd 15-20km ment egyben, majd 50 is tartósan, aztán megvolt az 1. 100as!
Minden nap menj, ne kalóriát számolj, hanem kilómétert!
Én teljesen átlagosan kezdek egy túrázós napot.(esetleg elöző nap főzz tésztát az is jó reggelire)
Egy szenya tea,aztán menet közben nassolok. Lehetőleg éhség/szojuság érzés előtt egyél-igyál. Müzli,pilóta keksz,kakaós csiga,brios.
Inni gyümileveket szoktam vagy izotoniás italt (1db),meg limonádét. És a kutaknál vizet.
Versenyeken adnak banánt,és csokit az is jó csak macerás vinni.
Az energia italokkal szeletekkel csak ovatosan mert száritanak.
Vitaminokat nem kell de nem árt,ha szedsz. Nem kell túl spirázni én egy multival elintézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!