Bicilkiúton lehet gyalofolni és futni?
bicikli*
A legtöbben a wcre is autoval mennek nyugi :) aki meg nem az általában toleráns ha látja hogy normálisan állsz a dolgokhoz
Rendszeresen bringázok. Ha elférek mellettük, nem zavar...
Az jobban zavar, amikor egy görkoris teljes szélességében elfoglalja az utat, és persze a füle is be van dugva, így hiába csengetek rá.
Ha olyan bicikliút, ami max 2 személyes és 2-3 futó egymás mellett kocog él le kell lassítanom mögöttük és rájuk szólni, hogy arrébb takarodjanak már az útból, akkor nagyon rühellem őket...
Ha rendesen az egyik oldalán megkerülhetőek, akkor senkit nem zavar...
A Kresz elég egyértelmű, adott körülmények között mehetnek rajta.
"Gyalogosok közlekedése
21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie."
"(13)177 A gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpáros forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti."
Innentől már az anyázásé és az ökölrázásé a terep :)) Mindazonáltal én kurrvára tudnék neki örülni, ha itt mifelénk a két falu közti fasszagányos kerékpárúton az esti futók is akasztanának a hervadt tökükre egy szájbarakott villogót. Ugye milyen ügyesen utaltam a rejtőzködő konfliktushelyzetre?
Ha van járda vagy gyalogút, menj onnan, benne van a kreszben. Babakocsi sem jármű, nincs helye bringaúton. Amúgy, ha nem vagy paraszt, nyugodtan futhatsz vagy sétálhatsz ott, nem szólok érte, csak ne kóvályogj! Kutyának melletted a helye, nem trolin lézengve mert vékony így nem látszik és feltekeri a kerekem bedarálva a kutyát vagy átröpülök a kormányon. Szájkosárral, mert simán megvadulnak a bringától még a jólnevelt ebek is!
Viszont legyél látható kutyával együtt, mert ezen a jeges úton 30-al tekerve elég nehéz megállni! Sokszor van köd, hamar sötétedik, nekem meg haza kell érnem a gyerekhez, így sietek! Mindig 1 irányba, lehetőleg a jobb szélére lépj le, ha segíteni akarsz, elengedni vagy csak megpihennél!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!