Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ilyen pofátlanul túláraz...

Miért ilyen pofátlanul túlárazott minden kerékpár, és alkatrész?

Figyelt kérdés

12 éve biciklizek, és folyamatosan figyelem az árakat. Régebben sokkal olcsóbban lehetett tartós cuccokat, és bicajokat venni. Például egy jó Marzocchi teleszkóp belekerült 50 ezerbe (pl. drop off), és azoknak még ma sincs semmi bajuk, még mindig 30 ezer körül árulják a 10 éves Marzokat használtan. Az a tendencia volt, hogy minden évben egyre olcsóbb lett minden bicikli, és alkatrész, nagyjából olyan 2009-2010-ig, aztán nagy divat lett a bicikli, és jól felmentek az árak. Pedig olcsóbbnak kéne lennie, sokkal-sokkal több kerékpárt gyártanak, mint régen. Tömegcikk lett, elég kimenni a városba, és szinte csak normális bicajokat látni (régen ugye mindenhol tescos bicajok voltak). Ráadásul régen gyakoriak voltak a 40%-os leárazások, manapság meg csak kamu leárazások vannak. Jól feltolják az árát, aztán odaírják, hogy 30% kedvezmény, ennyi. Volt infláció is, de például egy Fox teleszkóp 10 éve is körülbelül ugyanannyiba került, mint manapság. Kb. 5-6 éve még 80 ezerért is lehetett használható kerékpárt venni, ma mit lehet ennyiért kapni. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, ez a bicikli 120 ezer, és jó indulattal megüti a használható szintet [link] , ennél jobb vétel nem hiszem, hogy nagyon van, de ha igen, linkeljétek be :)

Persze most majd jönnek a divatbringás válaszolók, hogy ilyen csilivili bringám van, mennyire megérte, nem is drága egy iphone-hoz képest, meg különben is nem a régi világban élünk, az efféle válaszolók kíméljenek!

Régi harcosok írjanak, akik még "éltek" abban a jó világban, amikor tényleg gondoltak a tartósságra is!

2016. nov. 4. 22:05
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Nem tűnik sokkal másabbnak :DDD

De azért a 200 ezres fully xc bicaj befigyel [link]

Most mennyiért lehet ilyet kapni? :)

2016. nov. 8. 21:30
 22/34 anonim ***** válasza:

Mármint a 250 000-es? Mert ugye csak a listaár.. xD

Még pár link ,hogy elhidd van 100 000 alatt bicikli:

[link]

[link]

2016. nov. 8. 21:40
 23/34 anonim ***** válasza:
És inkább tekerj mint ,hogy felesleges dolgokon pörögj. Az árak nem változtak jelentősen.
2016. nov. 8. 21:41
 24/34 A kérdező kommentje:

Igen, 250 ezreset, elnézést.

De ezeknek a lista ára sem 100 ezer alatti, kivéve a Rometnek [link] . De az olyan is. Shimano tx50 váltó, sr m3030... Ne viccelj már, erre a legalpáribb alkatrészeket rakták, amin lehet, azon spóroltak.

A pegasus drumet-nek viszont jó a felszereltsége, de annak is 160 ezer a listaára.

Oké, hogy most akciós, de régen is simán voltak ekkora kedvezmények :)

2016. nov. 8. 21:50
 25/34 anonim ***** válasza:
Nemtom, én 1998-ban(!) vettem 130 ezerért a merevvillás cromo vázas Magellan Cruxomat, STX-RC szett, DX V-fékek, Ritchey Comp az egyéb alkatrészek. Teljesen jó volt szerintem annyiért, de mégis csak 1998-as forintról beszélünk, amikor ötmillióba került egy olyan lakás, ami ma 15+. Szóval nem tűnik olyan rohadt olcsónak.
2016. nov. 8. 22:15
 26/34 anonim ***** válasza:

Még egy infó hogy reálisabban tudd nézni:

2009 Bruttó átlagkereset: 199 000

2015 Bruttó átlagkereset: 247 000

[link]

[link]

Ezt sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Mindenféle politikától mentesen mint puszta adatot raktam be. :)

Másik fontos információ: A gyártók csepegtetik le a technológiákat az alsóbb alkatrészcsaládokba is. Érdemes megnézni egy mostani Acera Shadow váltót. Ez megint mellékes infóként, de nem hagyható teljesen figyelmen kívül. :)

A pegas ára 129 000 ft. A listaára. Nézd meg a gyártó oldalát. A bérkülönbözetet átváltod. hopp beesett 100 000 alá.

2016. nov. 8. 22:20
 27/34 anonim ***** válasza:

25-sel értek egyet. Szerintem hasonlóak maradtak az árak. Nehéz a bérviszonyok stb. miatt tökéletesen összehasonlítani.

Egyébként ha nagyon panaszkodni szeretnénk én azt mondanám ,hogy a magyar bérekhez képest igen. drágák a kerékpárok sajnos. Érdekes ,hogy külföldön olcsóbb, vagy azonos árért sokkal jobb felszereltséget meg tudsz vásárolni. :/ Ez számomra kicsit szomorú.

2016. nov. 8. 22:22
 28/34 A kérdező kommentje:

Rendben, elismerem, nincsenek olyan eget rengető változások :)

Összehasonlítani pedig tényleg nagyon-nagyon nehéz, mert valaminek az ára csökkent, valamié pedig emelkedett. De azért manapság sokkal szélsőségesebb áringadozások vannak, pl. 200 ezer forint fölötti bicajokba is raknak sr xcm-et, a hervis-es bringákról pedig ne is beszéljünk :)

A teleszkópos kérdést is én írtam ki, és bocs az undok hozzászólásért, a beképzelt bringásoknak szólt, nem neked.

Ez egy nagyon jó oldal: [link] . Ha valaki kíváncsi, hogy pl. régen mi mennyibe került, itt jó eséllyel megtalálja.

Igazából hiába linkelek be például egy 30 ezer forint marzo dj3-at (aminek ma 60 ezer a listaára), más meg ha akar, betud linkelni olyat is, ami meg ma kerül sokkal többe.

Szóval tényleg értelmetlen ezen vitatkozni.

Viszont külföldön tényleg olcsóbbak a bicajok.

2016. nov. 8. 22:37
 29/34 anonim ***** válasza:

Én is nagyon belelendültem, feleslegesen. :D

Igen, ezt a drága kerékpárba olcsó villa stb. ... nem értem én sem. Nem a legjobb konstrukció. :)

A fizetésünk el van maradva... de ebbe jobb ah bele sem megyünk... :)

Én is elnézést kérek ha a válaszom valamikor nem a megfelelő hangvételben íródott.

2016. nov. 8. 22:42
 30/34 A kérdező kommentje:

Az a lényeg, hogy béke van :)

A többi részlegen nem nagyon fordul elő ilyesmi :D

Valamelyik nagy vitázó olyasmit mondott (nem emlékszem mi a nevére sajnos), hogy vitában csak úgy lehet győzni, ha hagyjuk győzni a másikat :D Vagy valami ilyesmi volt a lényege. Szóval győztünk mindketten xd

Egyébként gondolom férfi vagy te is. Na egy olyan részlegen, ahol sok a nő, ilyen rózsás kimenetel nem igen fordult volna elő. Hűha ezzel most megint milyen vitát generálhatok... XDD

2016. nov. 8. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!