Miért ilyen pofátlanul túlárazott minden kerékpár, és alkatrész?
12 éve biciklizek, és folyamatosan figyelem az árakat. Régebben sokkal olcsóbban lehetett tartós cuccokat, és bicajokat venni. Például egy jó Marzocchi teleszkóp belekerült 50 ezerbe (pl. drop off), és azoknak még ma sincs semmi bajuk, még mindig 30 ezer körül árulják a 10 éves Marzokat használtan. Az a tendencia volt, hogy minden évben egyre olcsóbb lett minden bicikli, és alkatrész, nagyjából olyan 2009-2010-ig, aztán nagy divat lett a bicikli, és jól felmentek az árak. Pedig olcsóbbnak kéne lennie, sokkal-sokkal több kerékpárt gyártanak, mint régen. Tömegcikk lett, elég kimenni a városba, és szinte csak normális bicajokat látni (régen ugye mindenhol tescos bicajok voltak). Ráadásul régen gyakoriak voltak a 40%-os leárazások, manapság meg csak kamu leárazások vannak. Jól feltolják az árát, aztán odaírják, hogy 30% kedvezmény, ennyi. Volt infláció is, de például egy Fox teleszkóp 10 éve is körülbelül ugyanannyiba került, mint manapság. Kb. 5-6 éve még 80 ezerért is lehetett használható kerékpárt venni, ma mit lehet ennyiért kapni. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, ez a bicikli 120 ezer, és jó indulattal megüti a használható szintet [link] , ennél jobb vétel nem hiszem, hogy nagyon van, de ha igen, linkeljétek be :)
Persze most majd jönnek a divatbringás válaszolók, hogy ilyen csilivili bringám van, mennyire megérte, nem is drága egy iphone-hoz képest, meg különben is nem a régi világban élünk, az efféle válaszolók kíméljenek!
Régi harcosok írjanak, akik még "éltek" abban a jó világban, amikor tényleg gondoltak a tartósságra is!
Kérdező, kutasd elő a te kerékpárodat az akkori árral egy honlapon. Addig ez csak pusztába kiáltott szó, semmi bizonyíték nincs rá. Egyébként nem tudom mennyi idős vagy. Én is éltem már 5 évvel ezelőtt.. sőt még jóval előbb is.. Sőt itt a kezemben egy 2010-es bikefun katalógus, nézem neked az olcsó bicót:
Merida Matts XC 100-v 134 000 FT
SR XCM teleszkóp
Fék: avid SD3 (V)
Váltó: hátul alivio, elöl m310
Merida felnik, joytech agyak. Merida race külső
SL-M360 váltókarok
Matts Tfs XY 100-d 160 000
Ugyan az mint a fenti csak tárcsafékkel (Hayes stroker ryde)
Matts 10-v 79 900 FT
SR XCT teló
Altus /ty10 váltók (H/E)
Shimano EF 50 váltókarok
Ez kb ugyan az csok most kapható: 85 000 Ft
....
Nyugtass meg, te a régi szuper villás csávó vagy... Abból a korból ahol a kerítés kolbászból van
Kedves 12.!
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy amit te leírsz, az is csak pusztába kiáltott szó...
Igen, ilyenkor jön a közhely, hogy nincs bizonyítékom, kutassak elő, egy 7 éve törölt kerékpárt.
De megtettem neked, tessék itt van [link]
De gondolom most sunyin lapítva eltűnsz, ahogyan a fajtád szokta. 90 ezer a lista ára, látod? 2009 nyarán volt ennyi. Számold össze az árakat (ha tudod), és nézd meg mennyivel drágább a listaára egy mostani kb. ilyen szintű kerékpárnak. Sok sikert!
Ahogy a fajtám szokta... Micsoda szöveg ... xD
Amit linkeltél kapásból 10 000-rel drágább mint amit eredetileg állítottál. Erre amit linkelek lehet mondani ,hogy jajj így meg úgy de hát akció.... persze ...
Kicsit körül kell nézni. Akkor sem voltak olcsók a jobb kerékpárok, most sem azok. Sajnálom de ez van.
Mivel akciósan vettem. A számlám is megvan. 77900 forint!
Egyébként amit linkeltél, az v-fékes, azt leszámítva hasonló a felszereltsége.
Na de én egyébként is listaárról beszélek!!
Ennek 180 ezer a listaára!!
Én is tudnék linkelni régi, nagyon akciós bicajokat...
3-as válaszoló leírta neked mi volt jóval régebben ezen a téren. Az sem jó mert túl régen volt...
Mit jelent az a régi jó világ? Mikor volt? Egy időintervallumot meg tudnál jelölni? Próbáljuk meg a kommunikácónak megfelelő formát adni ha lehet.
Egyébként csak felvetés: külföldön miért olcsóbbak a kerékpárok? Miért olcsóbbak az alkatrészek. Igazából ez az érdekes kérdés. :)
Igen V-fék. Szerintem jobb mint egy rossz minőségű mechanikus tárcsafék.... volt ilyenhez szerencsém...
Az hogy az ott kiírt listaár mennyire valós nem lehet tudni. Most annyi az ára? Igen ... marketingről mindenki hallott már...
Felszereltésge azonos? Igen, azonos. Deore váltós. A mechanikus tárcsaféket ezen a szinten hagyjuk... 15-17 000 fele van avid BB X ami jó.. Ára megegyezik? Igen közel azonos.
Tehát tudsz ma közel azonos árért közel azonos kerékpárt venni? Igen tudsz.
Én is régóta figyelem az árakat. Aki írt neked 80-as évekbeli példákat ő is...
A továbbiakban csak azt tudom mondani, ha drága ne vedd meg. Sajnos azért mert neked túl magas az ár nem fog csökkenni.
Ne próbáld más síkra terelni a vitát. Én mutattam neked példát, azt cáfold meg bizonyítékkal. Linkelj te is, és mutasd meg, hogy nincs igazam!
Ha megtudsz győzni bizonyítékkal, akkor elfogadom, hogy most is lehet értelmes áron kerékpárokat venni. Addig meg csak a semmit beszéled...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!