Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek országútin is...

Szerintetek országútin is fájna a derekam? Többi lent!

Figyelt kérdés

Jelenleg egy montit hajtok.

A külső köpeny simára lett cserélve, mert csak úton megyek vele; gyakorlatilag outizok, csak egy kis montival.

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy nagyobb terhelés alatt (főként emelkedőn), a kormányra szerelt szarvat fogva (tehát előrébb dőlve), a derekem eléggé el kezd fájni. Ha kicsit visszanyúlok a rendes markolatra, és feljebb emelkedek, egyenesebb lesz a hátam, akkor a fájdalom sokat gyengül, elmúlik.

Ideiglenes megoldásnak tervezek egy állítható stucni beszerzését, és azt magasabbra állítani, mint a mostanit.

A problémám az lenne, hogy terveznék venni egy rendes országútit, de most elbizonytalanodtam, mert ugye ott még jobban előre kell hajolni, és félek, hogy ott is jelentkezni fog a fájdalom, csak ott ez lenne az alap testtartás.

167 cm vagyok, belső lábhossz 77 cm.

Monti 26"os kerék, 17"es vázméret.

18/f

2016. aug. 24. 21:45
 1/4 A kérdező kommentje:
Ülés most egy magasságban van a kormánnyal, talán kicsit fölötte.
2016. aug. 24. 21:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Valószínű, mivel az országútin nagyon előre dőlve kell ülni. Lehet, hogy nem vagy elég hajlékony, rosszul van a bringád beállítva (nyereg magasság, kormány, stb.), vagy eltérő a lábhosszad (gyakoribb jelenség, mint hinnéd).
2016. aug. 24. 22:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Állítsd be magadhoz! Nekem ilyen magassághoz 80-81cm a lábam, pedig csaj vagyok!

Már 10cm-esre lett cserélve a stuccnim, teljesen más szögű, de még így is kényelmetlen volt! Pedig 3 helyen ajánlották a 17" méretet, 18,5 kellett volna! Volt is, de minden boltos egyből ezt adta!

Megemeltem a nyerget addig, míg sarokkal éppen tudok tekerni, vízszintbe hoztam (talán 1-2 fokkal dől előre, szemre csináltam), hátra hoztam a nyerget 1 centit. Kivettem 5mm gyűrűt a kormány alól (2db volt alatta, de vágni kéne a csőből, hogy azt is kivegyem), kapott 620 helyett 700mm-es kormányt, eltologattam a fékkart és végre jó!

Ülésmagasságot 3 hétig próbálgattam, de végre nem fáj a combom!

Be kell állítani, mert addig csak szívás van vele! Mindig megyek egy jó nagy kört, ha jobb, akkor marad úgy!

Hátam akkor fájt, mikor rövid volt a stuccni és az ülés alacsonyan volt! Nem tudtam rendesen rádőlni, csak görnyedtem!

2016. aug. 25. 12:43
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Gyanítom, hogy a kormány-ülés távolság inkább az ok, mint a kormány-ülés magasságkülönbség.

Én csak próbából a montidon is letesztelném, mi változik, ha kicsit előrébb tolod az ülést.

És nem tudom, most milyen hosszú a stucnid, de ha lehet, én rövidebbre cserélném.

2016. aug. 25. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!