Miért fájt a derekam/hátam az országútin?
Figyelt kérdés
198cm vagyok,62-es vázméretet próbáltam. A nyerget kb még 2 cm-rel feljebb kellett volna húzni, és a stucninak is 3cm-rel hosszabbnak kellett volna lennie a netes útmutatók alapján. Viszont 1km után már fájt a derekam. Ez az alacsony ülés miatt és egy kicsit rövid hossz miatt van, vagy nem vagyok alkalmas az outira? Visszaülve a mtb-mre semmi bajom nem volt.2013. nov. 1. 19:59
1/5 anonim válasza:
A nyereg lejtésétől is nagyon függ. Nekem hónapokig tartott, mire a megfelelő pozíciót megtaláltam az országútin. Sőt, mikor tavasszal előveszem a téli biciklim után, minden évben szinte újra meg kell tanulnom biciklizni. Mást nem tudok mondani, minthogy ki kell tapasztalnod. Lehet, hogy bizonyos izmaid, ínszalagjaid meg vannak rövidülve, és ezek nem engedik, hogy optimális pozícióban ülj az outin. A kormány elég magasan volt? Nyeregmagasság +-2cm szokott lenni a jó (és ez a kos tetjére vonatkozik).
2/5 A kérdező kommentje:
szerintem igen, bár valahol azt olvastam, hogy 6-10 cm belefér ekkora váznál. most se volt több 5nél.
2013. nov. 1. 21:19
3/5 anonim válasza:
szerintem csak nem szoktál hozzá a görnyedéshez, hiába vagy egy kicsit meggörbülve montin az nem ugyanaz. csinálj törzsemeléseket nekem az segített, esetleg ezeket megpróbálhatod: [link]
4/5 A kérdező kommentje:
köszi
2013. nov. 1. 22:06
5/5 anonim válasza:
Ha most kezdted az országútizást, akkor csak kezdeti probléma. Nem kell tőle megijedni. Ha valaki külön nem edz a hátára, akkor derék/vesetájékon nagyon tud fájni az első hónapokban, főleg egy montiról átülve. Idő kell, hogy azok az izmok, amik eddig nem voltak használva is megerősödjenek és felvegyék a ritmust. Téli időszakban ha tudsz törzsemeléssel, illetve hasonlókkal próbáld megerősíteni a deréktáji izomcsoportokat és tavaszra nem lesz velük probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!