Ugyanazzal az erőfeszítéssel mennyivel halad gyorsabban az ember országútin, mint túrabiciklin?
1-es, köszi, én is abban reménykedem, hogy tudnám hozni a 30-at...
2-es, az már a jogalkotóink gyászos értelmi képességeit mutatja, hogy Magyarországon gyakorlatilag nem lehet versenybiciklivel szabályosan közlekedni. Én nem vagyok hajlandó mások hülyeségei miatt szarul érezni magam, annak meg kevés az esélye, hogy szétbírságoljanak a küllőre szerelt fényvisszaverő meg hasonlók hiánya miatt.
Jobban lehet vele menni, ez nem kérdés. Pl. a 20-as tempó sík úton szélcsendeben szinte erőfeszítés nélkül tartható.
"hogy Magyarországon gyakorlatilag nem lehet versenybiciklivel szabályosan közlekedni"
Miért ne lehetne?
Kerékpár? Igen.
Részt vesz a közúti közlekedésben? Igen.
Felteszed az előírt felszerelést és nyugodtan tekerhetsz. Ha pedig tudatosan szabálysértő vagy, remélem akkor sem fogsz nyafizni, mikor átnyújtják a csekket. A versenybringások miért érzik úgy folyamatosan, hogy a személyes szabadságuk elleni terror a kötelező felszerelés? Pista bácsinak oké, de ők már akkor janik, hogy rájuk nem vonatkozik a jogszabály?
Szia!
Szélcsendben, sík úton szerintem 30 km/h-s utazósebességre számíthatsz hosszabb távokon (100-150 km). Mivel elsőbbségadás stb. miatt néha le kell lassítani, a sebességmérőd kb. 27-28 km/h-s átlagot fog számolni, összességében pedig kb. 25 km/h-s átlagod lesz (megállásokkal, pihenőkkel, amit a sebességmérő nem mér). Közelítőleg persze, mert ez eléggé más, ha végig országúton mész, vagy településeken kell átmenned, esetleg mégis befigyel egy is emelkedő vagy szél.
A felszerelés ügyében most már a Kresz elég baráti. Ha fényvisszaverő csíkos külsőd van, nem kell küllőprizma. Lámpából van kicsi gumis fajta, 1500-2000 Ft/pár, azt berakod a mezed zsebébe, sötétben meg erősen felhős időben előveszed. Persze ha lemerül, drága gombelem kell bele, de ha mindig világosban mész és csak tartaléknak kell, akkor jó. Csengőből létezik kormányvégdugó-csengő, de nem tudom, hol kapható. Az első-hátsó prizmát fényvisszaverő matricával szokták megoldani, de az már nem biztos, hogy szabályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!