Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért "fikázzák" annyira?

Miért "fikázzák" annyira?

Figyelt kérdés

Sokan ócsárolják a Neuzer márkájú kerékpárokat. Nekem van egy (az országúti mellet) MTB Neuzer márkájú kerékpárom amit 40 ezerért vásároltam 3 évvel ezelőtt. A műanyag pedálon a fékpofán és a külső gumin kívül még semmit sem kellet cserélni rajta - minden tökéletesen működik.

Egy borsodi városban lakom ahol sok a dombos - emelkedős út. Az utak minősége gyalázatos sok helyen a környékünkön.

Azért vásároltam MTB kerékpárt mert az országútival sok helyen szinte csak lépésben lehet haladni az aszfaltozott utak minősége miatt.

Van egy olyan útszakasz a környékünkön (40 kilométer) amit az országútival két és fél óra alat teszek meg a rengeteg úthiba miatt a montivval két órán belül.

Nekem az olcsó Neuzerrel semmi gondom már 3 éve.

2016. aug. 1. 10:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel nem is mtb célokra használod, hanem úton tekersz vele, így nyílván nem értheted, hogy miért egy használhatatlan vacak mtb célokra...
2016. aug. 1. 11:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzért szerintem oké, de 150 ezerért sokkal inkább valami régebbi Campás országútit vennék használtan, mint Neuzert.
2016. aug. 2. 11:06
 3/3 A kérdező kommentje:

""de 150 ezerért sokkal inkább valami régebbi Campás országútit vennék használtan""

Mint ahogy írtam - az országúti mellet- használom ezt a kerékpárt a rosszabb - elhanyagoltabb - dombos utakon, ahol jobban haladok vele mint a 700x25-ös gumival felszerelt országútimmal.

Én csak arra voltam kíváncsi, hogy miért fikázzák állandóan (mint ezen az oldalon is) ezt a márkát. Sajnos 2-3-százezres montira nem telik csak erre a 40 ezresre. Nem vártam csodát ettől a kerékpártól (nehéz, lassú) de már 3 éve használom és az árához képest nagyon meg vagyok elégedve vele. Semmi gond nincs vele. A műanyag pedált cseréltem le fémkeretesre és a hátsó fékpofákat cseréltem kopás miatt. Semmi más hibája nem volt még nyolcas vagy tojás sincs 3 év alatt a egyik kerékben sem (duplafalú) pedig ezt használom a rosszabb utakra. Még annyit, hogy én a kerékpárjaimat minden tavasszal egy megbízható szakszervízben nézetem át ahol megkapja a megfelelő kenést - olajozást az esetleges időszerű kopott alkatrészek cseréjét a kerékpár de vannak akik elhanyagolják a kerékpárjukat és utána "sírnak" ha gond van és ócsárolják a kerékpárt, hogy "ilyen rossz meg olyan rossz" pedig csak megfelelően kellene karbantartani, - és rendeltetésszerűen használni.

Meg vagyok elégedve. Jó márka a Neuzer.

2016. aug. 3. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!