Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ad az új biciklim hátsó...

Miért ad az új biciklim hátsó kerékagya furcsa, tompán, halkan kotyogó hangot?

Figyelt kérdés

50 km van az új biciklimben. Amikor átvettem, mindent megolajoztam, minden rendben volt.

Az agy egyébként nem mozog, tehát a csapágyak nem haltak el, csak alacsony fordulaton, olyan hangot ad a hátsó kerékagy, mintha sok apró kavicson gurulna. (Quando márkájú kerékagy)

2016. ápr. 27. 18:21
 1/4 tothp ***** válasza:
Az agyat is megolajoztad??? Ugye nem? Mit használtál?
2016. ápr. 27. 19:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Persze, hogy megolajoztam. Baj? Műszerolajat használtam.
2016. ápr. 27. 19:33
 3/4 tothp ***** válasza:

Csapágyakat zsírozni kell. Fennál a veszélye, hogy kimostad az olajjal. Szét kell szedni újra zsírozni.

Olajat ide használj: Lánc, váltók forgócsapjai, fékek Forgáspontjai. (esetleg bowdenház, de az általában már teflonos, nem kívánja)

2016. ápr. 27. 19:42
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Lehet, hogy sikerült belemosnod a port az olajjal. Nem volt jó ötlet. Szétszed, kitakarít, ha golyókosarat raktak bele, kihajít, kónuszok, agy golyófutó felülete ellenőriz, nem vágódótt-e máris tönkre.

[link]

[link]

Ha rendben, megfelelő kenőzsír (ide a lítiumos csapágyzsírok a legjobbak), pormentesen átzsíroz, összeszerel, kónusz beállít, rögzít.

2016. ápr. 28. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!