Kotyogó kormány? Teleszkópos meridában
van egy kb 9 éves keróm merida matts speed (nagyon jó) és van benne 2.éve egy rock shox dart 3-as teló és tegnap észrevetem ha behúzom az első féket akkor kotyog és van egyk is hangja sztem a kormánycsapágynak és ha a hátsót is behúzom akk meg nincs!
Köszi előre is!
2 dolog lehetséges
1, a villa kotyog (ezesetben kormánycsapágyat kell cserélni(álltalában a felso megy gajra, ha csak csapágy ment szét akk az 100-300 ft)és ha ez van akk elméletileg+ gyakorlatilag nehezen irányithatonak kéne lenni a gépednek
2, lehet hogy a becsúszó kotyog a kulso reszben(pon ugy mint az én Merida Kalahari 580 06' osomon,Rst telos)
ezesetben ha állo helyzetben tehermentesen(nem szabad lenyomni) mozgatod behuzott elsofekkel akkor aztkell látnod hogy elore hátra mozog "csuklik" a teló felső része(durvább esetekben mint nálam oldalra is mozog tehermentes állaptotban)ha ez az eset áll fönt akkor a szimeringed illetve a persely ment szét de az is lehet hogy az egész belso test (durvább esetekben mint az e... a felsorész is deformálodik 1 kicsit de ezt nemlehet eszrevenni szabadszemmel eztcsak 1 szerelo vagy 1 méroszalag tudja megmondani(ha a felso táv megegyezik az alsoval akk nincsgond vele)
ha a 2.esetoseg áll fent akkor már inkább megeri 1 uj telot venni mivelhogy csak 1 rockshox szimerng ottvan hogy 5000ft/pár és akk még sehol nincs a telod
1 uj dart 3 pedig 35-40 000 ft
zöld pacsit elfogadok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!