Karbon vázas bicajt tényleg cserélni kell 2-3 évente?
Nyertem már kupasorozatot egy 9 éves karbon Specializeddel :) Ha nem kapja meg azt a határterhelést, amit még elbír, soha semmi baja nem lesz, hisz a karbon nem emlékező anyag, az alumíniummal ellentétben. Túlélt olyan bukást, hogy a Ksyrium SL gyakorlatilag szétnyílt, és olyat is, hogy vizes úton telibe vertem vele egy satut nyomó autóst.
Az más kérdés, hogy egy könnyebb, profi célokra tervezett váz, ott és annyira merev, amennyire csak lehet, ellenben máshol annyira könnyű, gyenge. Egy 700 grammos váz nem biztos, hogy túl élne egy tömegbukást. Ellenben jó példa az új fejlesztésű Downhill bringák, képzeld azok mit kapnak.
Pro és kontra, kérdezz olyanokat, akik használtak már alut is karbon is, aztán majd eldöntöd :)
Érdekes millió törött karbonvázas bringát látok apróhirdetésekbe javítható 5ezeért stb. de gyanítom, hogy ezek mind a kukába végzik.
jól írta a cikkiró, karbon idővel elfárad és reccs az alu is ilyen csak jóval tovább bírja. Az acél pedig hát akár 30-40évet is kibír aztán reccs, de ha nem rohasztod az esőbe akkor örök élet.
titán hát, drága valamint nem javítható anyag.
Én cromo vázas wiliert ajánlom bringaként, de a ritchey cromo országuti váz se semmi 300ért szerintem az még 50 évet is bírna ha vigyázól rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!