Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Karbon vázas bicajt tényleg...

Karbon vázas bicajt tényleg cserélni kell 2-3 évente?

Figyelt kérdés
Most állok kerékpár vásárlás előtt. Országúti bicajt szeretnék amivel amatőr versenyeken is indulnék. Karbon vázas olasz cangákat nézegettem eddig, de most ez a cikk eltántorított a karbontól: [link] Itt azt írja, hogy a karbon vázas bicajt 2-3 évente le kell cserélni. Namármost nem vagyok miliomos, h 2-3 évente a több mint fél millás bicajt lecseréljem. Én legalább egy évtizedre vásárolnám. A kérdés az lenne, hogy tényleg le kell ezeket cserélni, vagy csak ostobaságokat hord össze a cikk írója?

2016. márc. 28. 12:09
1 2
 11/14 Gabci von T1 ***** válasza:
100%

Nyertem már kupasorozatot egy 9 éves karbon Specializeddel :) Ha nem kapja meg azt a határterhelést, amit még elbír, soha semmi baja nem lesz, hisz a karbon nem emlékező anyag, az alumíniummal ellentétben. Túlélt olyan bukást, hogy a Ksyrium SL gyakorlatilag szétnyílt, és olyat is, hogy vizes úton telibe vertem vele egy satut nyomó autóst.

Az más kérdés, hogy egy könnyebb, profi célokra tervezett váz, ott és annyira merev, amennyire csak lehet, ellenben máshol annyira könnyű, gyenge. Egy 700 grammos váz nem biztos, hogy túl élne egy tömegbukást. Ellenben jó példa az új fejlesztésű Downhill bringák, képzeld azok mit kapnak.

Pro és kontra, kérdezz olyanokat, akik használtak már alut is karbon is, aztán majd eldöntöd :)

2016. márc. 31. 14:09
 12/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2016. ápr. 3. 14:38
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes millió törött karbonvázas bringát látok apróhirdetésekbe javítható 5ezeért stb. de gyanítom, hogy ezek mind a kukába végzik.

jól írta a cikkiró, karbon idővel elfárad és reccs az alu is ilyen csak jóval tovább bírja. Az acél pedig hát akár 30-40évet is kibír aztán reccs, de ha nem rohasztod az esőbe akkor örök élet.

titán hát, drága valamint nem javítható anyag.

Én cromo vázas wiliert ajánlom bringaként, de a ritchey cromo országuti váz se semmi 300ért szerintem az még 50 évet is bírna ha vigyázól rá.

[link]

2017. jún. 11. 14:30
 14/14 anonim ***** válasza:
13# igaz ezt már rohadt rég írtad viszont azért leírom.Amiket te latsz azok olcso kínai karbonok.Azok nyílván törnek.Viszont egy minőségi karbon nem fog törni..persze vannak kivételek lehetnek hibásak és hogyha sokkal nagyobb terhelést kap mint amit kaphat akkor nyílván a drága is törthet.De egy átlag felhasználó alatt nem fog eltörni a jó minőségu.Jaa és a karbon nem fog elfáradni
2021. dec. 16. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!