A biciklizéstől mennyi idő alatt lehet lefogyni?
Leszeretnék fogyni kb.5 kilót.
Sok helyen olvastam hogy a biciklizéstől lehet fogyni és mivel itt a tavasz gondoltam megpróbálom.
Mellette minden nap végeznék kardió edzést és futnék is.
Szerintetek mennyi idő alatt fogynék így 5 kg-ot?
Nekem jól összeállított étrenddel tavaly heti egy kg ment le, magas túlsúlyból. Nagyon jól felpörgeti az anyagcserét, futni már nem is kell mellette!
Viszont diétázni igen! Sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, ha mozognak, bármit és bármennyit ehetnek...
Tavaly azt vettem észre, hogy legalább 60 km-t kellett letekernem ahhoz, hogy egészséges ételekből csak a makrókat kellett figyelnem, hogy a fehérje meglegyen! A kcal keretemet egyszerűen nem tudtam túllépni!
Nekem a 36-40 km volt az, ami mellett kb. nem kellett számolgatnom. Ez alatt viszont figyelnem kellett továbbra is.
Emellett érdemes beiktatni heti 3 súlyzós edzést is. Egyrészt azért, mert mint minden sport, ez is égeti a kalóriát, így hozzásegít a deficithez. Másrészt pedig az alakunkat az izomzatunk határozza meg.
a fogyással kapcsolatban egy a lényeg szerintem: kalóriaminuszban kell lenned.
És inkább a kényelmes tempós, de hosszú tekerést válaszd mert hiába tűnik úgy, hogy az nem ér semmit az égeti a zsírt felette már glikogénból fog dolgozni az izom ( én úgy tudom ez kb az 55%-os pulzushatárnál van )
Edzés után egy fél órával valamilyen fehérjét ( tojás, hal, soványtúró, csirkemell ) utána egy órával pedig lassú felszívódású ( azaz alacsony glikémiás indexű ) szénhidrátot, hogy a glikogén ( mert hát csak használja azt is bármennyire figyelsz a pulzusra ) raktárakat szépen tudja építgetni a szervezet ne pedig a hirtelen vércukorszint emelkedés miatt zsírként kezdje el lepakolni. Ja és ami a legfontosabb: rostok rostok rostok
Leszögezném, hogy amit én leírtam egy versenyző szemszögéből írtam, fogyáshoz lehet némiképp változtatni kell rajta.
Én egyik évben tavasztól őszig minden nap mindenhova mindenhova csak biciklivel jártam. Elég dimbes-dombos a környék és rendes tempót is mentem, nem csak olyan laza öregasszonyos stílusban. Arra volt jó, hogy legalább ez alatt tartani tudtam a súlyom, nem híztam. Igaz, nem is diétáztam, de nem is zabáltam egész nap.
Szóval olyan nagyon nagy fogyást ne remélj tőle, de mindenképp jobb, mint a semmi.
A vádlim viszont nagyon megerősödött. Nem hájas, hanem izmos. Olyannyira, hogy sokszor az a gatya ami jó lenne derékban és combban is, pont ott nem jön fel rám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!