Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért tartják egyes emberek...

Miért tartják egyes emberek cikinek a kerékpár sisakot?

Figyelt kérdés
szerintetek lehet hogy kötelezővé teszik a sisakviselést hamarosan?
2016. febr. 6. 09:53
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Szerintem nem kell annyira félni a kerékpározástól hogy minden cucc legyen rajtad mert mondjuk mtb-al is kb 25 km/h val tekersz de inkább csak 15-20-al. Ha elesel ekkora sebességnél akkor a kezeddel meg a lábaddal tudod tompítani az esést de a fejedre nem tudsz figyelni azért kell a sisak! Ha bevered a kezed vagy a lábad attol

Nem halsz meg de ha a fejed attol igen ha nincs sisak rajtad! Amúgy meg én kötelezővé tenném legalább a fiatal korosztálynak mondjuk 18 éves korig.

2016. febr. 6. 12:19
 12/25 anonim ***** válasza:
az megint más mikor DH közben 25-el száguldasz le a hegyről a sziklák között mikor gyökkettővel mész a faluba a szomszéd utcában. Ha kötelező lenne csökkenne a kerékpárosok száma, nőne az autósoké.
2016. febr. 6. 14:31
 13/25 anonim válasza:

Motoron is sokan cikinek tartják, mégis kötelező és nemhogy csökkent volna azóta a motorosok száma, inkább nőtt.

Mondjuk szerintem nagyon nem mindegy, hogy milyen bringásról beszélünk, mert más kategória egy városnéző nyugdíjas, mint egy versenybringás.

Bp-en meg a sok idióta autós miatt ajánlott.

Hozzáteszem, én sem hordok, mivel csak rendes bicikliúton hobbibringázunk a gyerekekkel, akiken viszont mindig van!

2016. febr. 6. 15:17
 14/25 anonim ***** válasza:
négyes mekkora egy tapló tahó büdös paraszt vagy, hogy ilyeneket kívánsz másoknak te szutyok
2016. febr. 7. 12:11
 15/25 tothp ***** válasza:

Néhány Apróság:

-Nem kell gyorsan menni,ahhoz, hogy nagyot ess.

-Nem kell nagyot esni ahhoz, hogy alaposan beverd a fejed.

-Akárhogyis, a fej a legsérülékenyebb részünk (már ami a sérülés nagysága és a lehetséges következményei közti arányt illeti)

-az előbbi alapján ki-ki felállíthat egy értelmes kompromisszumot, hogy mi a feltétlenül szükséges, és mi az elhagyható védőfelszerelés (szkafander azért nem kell)

-A rutintalan biciklista esés közben ösztönösen a kormányba kapaszkodik, mert azt tartja biztos pontnak.Nagyon ritka, hogy a fejét hatékonyan tudja védeni.

-A nagyon sokat bicikliző, soha el nem eső nagymenő is eleshet egyszer. De az eséshez "nem ért". esélyes a komoly sérülés.

-Sokkal kevésbé ciki egy bukó, mint egy tolókocsi, vagy mondjuk 3-4 év kómában, aztán megboldogulva. (van, volt ilyen az ismeretségi körömben)

-Az első komoly fej(sisak)sérülésem nem is eséstől származott. erdei sétány, alig terep, érdekes fényviszonyok, belógó ág... szép kis lyukat ütött rajta.

Szóval szerintem: erősen ajánlott védőfelszerelés: Sisak, kesztyű, szemüveg.

2016. febr. 9. 08:11
 16/25 anonim ***** válasza:
#12 na azért nem csökkenne a kerékpárosok száma, nézd meg hányan járnak lámpa nélkül, pedig kötelező.
2016. febr. 9. 09:03
 17/25 anonim ***** válasza:
Gratulálok azoknak akik mások halálát, lebénulásást kívánták...
2016. febr. 9. 10:56
 18/25 anonim ***** válasza:

"#12 na azért nem csökkenne a kerékpárosok száma, nézd meg hányan járnak lámpa nélkül, pedig kötelező."

Ausztriában is nagyon vissza esett.

2016. febr. 9. 10:59
 19/25 anonim ***** válasza:
De ott szerintem más a kerékpáros kultúra, mint Magyarországon.
2016. febr. 9. 11:29
 20/25 anonim válasza:
Ha választani kell sisak, térd vagy könyökvédő közt, akkor inkább a sisakot választom. Ha ciki ha nem. Nekem, speciál nem az. Ne történjen senkivel baleset. De ha még is megtörténne, a csont összeforr (pár hát kellemetlenség). Egy koponya lékelés már nagyobb gond. Mindenki maga döntse el, hogy biztonságosan akar tekerni, vagy bátran, de nem "cikin". :)
2016. febr. 9. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!