Melyik váltószettet érné meg megvenni?
Ez egy kicsit ízlés játék. Aki campás, a Shimano-hoz hozzá sem nyúlna. Aki a Shimano mániákusa, az meg nem válna a működési finomságától (mert azért a Campa keményebben lép pozíciókat, nagyon más érzés).
Régen a Campa élettartamra erősen verte a Shmano-t, manapság ez már nem biztos, hogy igaz, mindkettő szét van könnyítve.
Szerintem bármelyiket választod, nem fogod megbánni. A különbségek inkább a kezelési érzésben, a dizájn stílusában, grammban mérhetőek. Ha hobbiversenyzel vagy csak tekerészel, nem hiszem, hogy a teljesítményedet BÁRMENNYIRE is befolyásolná, melyiket veszed.
Én mai napig a régi trikolor 600 Ultegrát használom, a 8 gangos szettet, tökéletesen kielégíti az igényeimet. Sosem váltok át a tízgangosra, egyikre sem.
De egy jó kis '94-es C-Record Campára szívfájdalom nélkül lecserélném. :)
érdekes kérdés, egyrészt shimanohoz több wattmérőt gyártanak stages stb, szóval elterjedtebb, én campás vagyok, de idegesít, hogy ők meg nem gyártanak mtb-ra semmit, így ott meg marad a sram, mert valahogy idegesít egy olasz műremeken a japán alkatrész, ez kb olyan mintha egy eredeti svájci órád van, és a szíj made in china, ami nem rossz, de azért még se svájci..., nem tudom átjön-e az érzés?!
de egy 7 éves chorus szett kizárt, hogy verjen egy két éves ultegra szettet, annyival nem jobb azért a campa mondom ezt úgy hogy campás vagyok!
Nem ártana definiálni, mi akar lenni az, hogy "veri".
Milyen szempontok alapján?
Mert szerintem egy hobbi-felhasználó részére valószínűleg a nagy része lényegtelen, érezhetetlen különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!