Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyibe kerül egy bicikli...

Mennyibe kerül egy bicikli felújítás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A közeljövőben tervezem, hogy elvinném a biciklim egy kisebb-nagyobb felújításra, mert ugyan teljesen működőképes, de már kb 10 éves lesz, igaz ez nem látszik rajta.

Összteleszkópos MTB-ről lenne szó.

Hibája, hiányossága:

Mindkét váltót leszereltem, mivel elromlottak, illetve a hátsó váltónak elszakadt a drótja, ezek helyett kellene első-hátsó új váltó, vezetékek, valamint a hátsó váltórésznek a fogaskerekei közül (növekvő sorrendben a 2.) fogaskeréknél nincs hajtás, tehát hiába tekerek vele, nem adja át a hajtást a keréknek, csak magában forog.

Gondolom már új fék(pofák) is kellene rá ennyi idősen.

Úgy amúgy tökéletesen működik, szóval "csak" ennyi lenne a gondja, szóval hozzáértőt, szakembert kérdeznék, ha van, hogy ez durván kisvárosi árakkal mennyibe kerülne.

2016. febr. 2. 12:35
1 2
 11/19 anonim válasza:
Nem, de nem csak a pénzről van szó. A fogy.társadalom egy dolog, a Föld kizsákmányolása és az, hogy hogyan élik egyesek az életüket (önérdek, túlzott önérdek), az meg egy másik. Van még ebben a témakörben rendesen, nem mi fogjuk megváltani a Világot.
2016. márc. 1. 01:11
 12/19 Wadmalac ***** válasza:
Hát tényleg nem. De azért kivehetjük a kicsi részünket.
2016. márc. 1. 08:05
 13/19 anonim válasza:
Nagyon szívesen! Mire gondolsz?
2016. márc. 2. 01:34
 14/19 Wadmalac ***** válasza:

Például nem veszünk gagyit.

Ami már nem kell, de még jó, továbbadjuk.

Ami rossz, a lehetőség maximális mértékéig szelektív hulladékgyűjtésbe adjuk.

2016. márc. 2. 08:06
 15/19 anonim válasza:

Igen, ezeket pont gyakorlom is. :) Annyival egészíteném ki, hogy használt holmit is lehet venni, amennyiben jó és működik.

Én mozgóképben utazom, gondoltam arra is, hogy egy filmet készíteni e témában, ami elgondolkodtató lehetne, de semmi "világmegváltó" gondolatom nincs.

Visszakanyarodva az eredeti témához, akarok majd bringát venni, nézelődöm az újak közt is, de azt hiszem inkább használtat fogok venni.

2016. márc. 2. 22:36
 16/19 Wadmalac ***** válasza:

"Annyival egészíteném ki, hogy használt holmit is lehet venni, amennyiben jó és működik."

És ez főleg kerékpár alkatrésznél nagyon igaz.

Használtan vettem a teljes 600 Ultegra szettet, a két Mavic Ksyrium kereket is, az üléscsövet stb.

2016. márc. 3. 08:09
 17/19 anonim ***** válasza:

Wadmalac általában veled vagyok a bringás kérdésekben... De ebben a gagyi témában sosem tudtam egyet érteni,

Fontos szempont, mire van használva az a gagyi... Akik ilyet vesznek a legtöbbjük ogényeit teljesen kielégíti, hogy van 2 kereke és gurul :)

Az én outim is benne van már néhány százezerben, eredetileg egy favoritból indult, aztán mára minden ki lett cserélve rajta szépen lassan, most éppen bianchi :)

Terepre meg van egy 29"-esem azt is imádom, munkába járásra meg van egy 20 éves még anno piacon vásárolt Delta mtb-m.

Ennyit tudok róla ez a márkája, shimano sis, vacak nem pozícionállt váltókarok, csutka fékek... Igazi ipari hulladék.. De működik, tavaly pénz szűkében szüneteltettem az outit egy 400km-es 4 napos túrácskát is letoltam a munkába járóssal...

2016. márc. 3. 08:54
 18/19 anonim válasza:
Régebben majdnemhogy teljesen kielégített, hogy van 2 kereke és gurul, de nőttek az igényeim és gyorsan kiszagolom a gagyit. Most úgy vagyok vele, hogy inkább nem veszek olcsót, jó minőségűre meg nem telik.
2016. márc. 6. 20:26
 19/19 Wadmalac ***** válasza:

#17:

az a helyzet, hogy az olcsó, igénytelen alkatrészek közt is van tartós. A tecsós bringák esetében általában csak a rászerelt Shimano Ty szett az egyetlen ilyen.

Vacak csapágyazások, életveszélyes fékek, dögnehéz vázak, nulla beállítás...

Én ENNEK vagyok ellensége.

Egy célgépet fel lehet építeni olcsó, de jó alkatrészekből, nem feltétlenül csúcskategóriásból. De ott sem mindegy, milyen az alap. Egy őskori Favorit váz például nagyon jó hobbi országúti alap.

De ezek a tecsós borzalmak...

Születés előtt elvetéltek.

2016. márc. 8. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!