Valaki aki ért a festéshez (autó, kerékpár) segítene?
Szeretném lefesteni a kerékpárom de olvastam annó hogy nem mind1 hogy milyen alapozót, festéket, lakkot használok. A következőket néztem ki
Festéknek: [link]
Ez megfelel alapozó helyett? [link]
és végül ezekre kell lakkréteg vagy megvan annélkül is?
(
En nem ertek hozza. De amikor fiatal koromban csinaltam, akkor egy napot szivtam a festessel, meg elotte vagy 2 napot a vakargatassal. A ruhaim meg kozben festekesek lettek.
En ha most csinalnam, csinaltatnam.
1.5-2 nap munkatol megszabadulsz es csak a szerelessel kell foglalkoznod.
Pl itt: Az elso, amit talaltam.
)
1. A környékemen sajnos ilyenre nincs lehetőség.
2. A festéket le kromofágoztam és le is kapartam, már csak a csupasz váz van, amit le kell csiszolópapírral csiszolni.
A linkelt sprék barkácseszközök, közük nincs a komoly festékekhez.
A legjobb homokfúvózni és onnan rögtön egy autófestőhöz vinni, hogy ne oxidálódhasson. A festő meg beilleszti egy épp akkor festett megfelelő színű autó mellé :) Az más kérdés, hogy mekkora tróger a festő, és megcsinálja-e rendesen a váz alapozását, lakozását is.
A szórógitt alá kell alapozó, maga a szórógitt nem köt jól a színfémre. Az alapozó lehet spray (akril alapozó).
A fényezésre a spray felejtős. Esetleg a hőálló matt spray, az elég tartósra köt. A sima akril festék spray fajták kivétel nélkül puhák maradnak. Nem lesz szép, meg tartós se.
Jobb valami jófajta kétkomponensű festéket színre kevertetni és kompresszorral fújni.
Töltenek spray-be is 2K festéteket boltban, de tapasztalatom szerint sosem kötnek meg rendesen.
A metál színeket kell csak színtelen lakkal áthúzni. A normál festékekbe belekeverik a lakkot.
Nitrós felmarja.
Akril és epoxi kombinálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!