Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan tudnék letekerni...

Hogyan tudnék letekerni siofokrol az adriáig?

Figyelt kérdés
Szeretnék letekerni a tengerpartig pár éven belül és nem tudom hogy,hogyan készülödjek rá és hogy milyen szabályok szerint léphetem át a Magyar határt és hogy miket érdemes vinnem magaggam térkép javito készlet meg hogy mikor érdemes menni mert nyáron szeretnék

#kerékpározás.tura
2015. dec. 26. 18:36
 1/9 tothp ***** válasza:
100%

Bármelyik közúti határátkelőt használhatod, ahol nem tilos a bringázás. Shengeni határon elvileg akárhol átléphetsz. ez most a migráncsok miatt necces.

csinálj 1-2 napos túrákat.De a bringát pakold meg, mintha egyből az Adriára mennél. A lényeg nem is igazán a táv, csak szokjad a felmálházott gépet. Próbáld ki magad nomád körülmények közt. Tapasztald meg, milyen az, ha nem a saját ágyadban kelsz fel. és újra nyeregbe kell szállnod.

Csomag. A személyes dolgok is megérnek egy misét, de órákig írhatnám.

Szerszámok. Egy normális pumpa. Mikropumpával ne vacakolj. a csomagod így is extra lesz. elfér egy rendes darab.

Pótbelső legalább 2

defektjavítókészlet

küllőkulcs

láncbontó, egy darab lánc. (annyi elég, amit a legközelebbi lánccserénél kiveszel a teljes hosszból)

imbuszkulcsok 4-5-6-8 minimum

villáskulcsok 8-9-10 (kb)

csavarhúzó

tartalék bowden

egy garnitúra fékbetét

A biciklid legyen minél egyszerűbb. Olyan, amit te magad az út szélén helyre tudsz hozni, ha úgy adódik.

szerintem: merev váz, merev villa, bowdenes konzolos fék, klipszes pedál,

Tanuld meg az alap szerelési dolgokat. defektjavítás, bowden, fékbetét csere, kerékcentírozás stb. stb.

Térképed legyen mindenről ahova mész.

Mikor menj? a lelki állapotodtól függ. Vannak elvetemültek, akik télen is belevágnának. Nekem a május a legkedvezőbb. Szezon előtt vagy,(a helyiek nem csömörlöttek még meg a túristáktól) az időjárás kellemes.

lehetne még......

2015. dec. 26. 21:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Köazönöm szépen a válaszokat igazság szerint országutival akarom majd lenyomni a távot és én igazábol csak egy hátizsákra gondoltam valamilyen derékra is csatolhato turista hátizsák amin sok zseb van és nem a kerékpáron van mert én a gyorsaságot is figyelembe akarom venni nem honapokig kutyagolni
2015. dec. 26. 21:56
 3/9 A kérdező kommentje:
És igen egy egyszerü sátrat is vinnni akarok majd
2015. dec. 26. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Ajánlom Nagy Sándor: Új bicajoskönyv c. könyvét.

Sok hasznos tanács van benne a kerékpáros túrázáshoz, nagyrészt a szerző saját tapasztalatából.

2015. dec. 27. 07:32
 5/9 tothp ***** válasza:

Abszolút ellenzem a hátizsákot. főleg országútin.

Túrakerékpárral mtb-vel nagyjából 5 kg a felső határ. De hogy egy többnapos túra csomagját háton cipeled, azt felejtsd el. Megutálod az egészet, még mielőtt a második túrádba belevágnál. akkor már inkább ez:

[link]

A hátsó patentszár cseréjével (de csavaroshoz is adnak adaptert) bármilyen bringára szerelheted. és elég sokféle kereket tehetsz bele. Célszerűen a bicikliével azonos méretűt

2015. dec. 27. 20:38
 6/9 tothp ***** válasza:

gyorsaság: egy jól megválasztott biciklis táska semmivel sem lassít le jobban mint egy púp(hátizsák) a hátadon.

hosszú távon jobb, mert csak a bringát terheli és nem a derekadat. 80-100 km után akármilyen edzett is vagy, a nagy hátizsák komolyan hátráltat.

Egyszerű, könnyű sátor?

Nekem volt egy alig egy kilós. az első esőig jó is volt... ami ennél többet tud, az 2 kiló fölötti. És nem hátizsákba való.

2015. dec. 28. 11:47
 7/9 tothp ***** válasza:
100%

Na azért csak megnéztem.

Ha Fiuméba mész (az van nagyjából legközelebb) az kb 460 km és van benne összesen 7000 m szintemelkedés. a java az utolsó 100km-en. Ezzel kell számolni. nagyon nem bonyolódtam bele, biztos van még több útvonal lehetőség. Ez az egyik legrövidebb. kerülgetéssel a szintet csökkenteni lehet, de a Dinári hegyeket nem úszod meg.

2015. dec. 28. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Mikor indulsz? Én is fontolgattam már ezt, de most sok a migráns arrafelé, ezért Csehország, Ausztria felé járok.
2015. dec. 30. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Te jó ég, én mentem már keresztül ott azokon a hegyeken Fiuménél, ráadásul egy 1500 kilométeres túra legvégén. Életemben nem voltam olyan fáradt, mint akkor. Arról nem is beszélve, hogy amíg a tengerparton nyári kánikula volt, addig a hegyekben 10 fok, és ömlött az eső. Nem kicsit viseli meg az ember szervezetét az ilyen váltás.
2016. jan. 4. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!