Egyesek hogyan képesek egy nap alatt 80-100 km-t letekerni biciklivel? Én meg már a 20-30 km-be is elfáradok
Az ördög tudja. nekem az igazán hosszú távok egyedül sikerültek.
sok oka lehet:
nem kényelmes a biciklid,
túlvállalod magad (erőbeosztás)
De leginkább fejben nem vagy kész rá.
Szerintem is a bicajjal lesz a gond. 20km semmi, azt nagyanyám is letekeri, ha minden rendben van, pl nem versenytempóban kell menni vagy nincs durva emelkedő.
A nyerged kényelmes? A bicaj a méreted? Be van állítva? A gumiban menni a nyomás? A láncod mikor látott kenőanyagot? :)
Ez biztos, hogy nem állóképességbeli hiba lesz, mert ha amúgy egészséges vagy, akkor 20km-nek kell mennie. Milyen átlaggal mész?
Hacsak nem évente egyszer kelsz fel a kanapéból ez a 20-30 km tényleg gyanúsan kevés. Az, hogy unalmas az személyiség és hozzáállás kérdése, de nekem ennyi kell ahhoz, hogy egyáltalán bemelegedjek.
Ha másban is ilyen fáradékony vagy akkor szerintem egészségügyi probléma is lehet a háttérben.
Nyáron próbáld ki, hogy bemész a városba szétnézni ha jó idő van bringával persze, aztán leülsz a parkba, mész egy kicsit, felmész valami kis dombra ahol jó kilátás van stb, majd nézd meg este ha hazaértél, hogy mennyit tekertél, meg fogsz lepődni.
Több oka van:
- még nem vagy elég edzett, hogy letekerd, vagy aszfalton burtál terepmintás mtb al mész és nem haladsz
- pofaszélben probáltad, úgy tényleg lassabb :-)
- mentálisan még nem vagy ráhangolódva
De igazából megmondtad rá a választ a beleunokkal, unalmas neked a bringázás, vagyis feltételezem, hogy nem a legjobb a monotonitástűrő képességed, ezért neked nem a repetitiv sportok valók /futás,úszás, bringa/ hanem a dinamikus változékony csapatsportok, foci, hoki, kosár stb
Amúgy van aki gond nélkül leteker napi 580 km-t is megállás nélkül, tényleg fejben ből el, de tény, hogy kell hozzá ez a képesség, ami adottság mint bármi más.
Mert nem az a nagy dolog hogy letekered, persze h letekered, megerölteted magad és megy, hanem hogy 100 km után másnap is letekersz-e 30-50-80-120 kmt?!
Én is leírok pár okot, ami miatt nem bírhatod:
- nem alég jó a bringád (beállítása)
- nem mindegy, hogy milyen terepen tekersz
- mentálisan nem bírod elviselni
Én hiába tekertem le 7 óra alatt a Balaton-kört, 2 km-t nem tudok lefutni úgy,hogy ne halnék meg (lelkileg). Szóval én azt mondom, hogy egy idő és táv után fejben dől el minden, én sajnos a futásban nem találtam eddig motívációt. :)
Én rendszeresen megyek bringázni kisebb napi utakra (30-60km), de hosszabbakra is (400-500km).
Ezek a hosszabbak két naposak, de éjjel is alvás nélkül.
Ilyenkor az emberben az izgalom is túlteng, ami miatt nem leszel annyira fáradt éjjel sem, mert van cél amit elérhetsz, el kell jutni a következő városig...
Most sem vagyok kimondottan sportos, de az akaraterő nagyon lényeges. 200km-ert lazán letekerek és utána nincs is nagyon más lehetőséged, mint hazamenni valahogy.
Úgy még nem jártam, hogy nem tudtam volna valahonnan hazajönni, ezért nem tudom hogy van-e olyan ahol az ember már annyira fáradt, hogy tényleg nem tud menni sem. Volt már hogy majdnem vonatra szálltam, de aztán útnak indultam és közben annyira felélénkültem, hogy hazáig megtettem még azt az 170km-ert. Szerintem csak olyan van, hogy a könnyebbet választod és egyszerűbb azt mondani, hogy nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!