Waterproof 1680D polyester anyag mennyire vízálló? Esőben laptopot féltenél benne? Dupla cipzár lehet gyenge láncszem?
WATERPROOF ZIPPER:
TIZIP zippers reliably prevent water and dust from entering your ORTLIEB bags. The inside of the bags will remain dry when submerged under 1 meter of water for a period of 30 minutes. The waterproof and dustproof design leads to a slightly greater degree of friction when opening and closing the bag.
Ezt írja az oldaluk. Ezrkszerint mégis van és bírja fél óráig víz alatt.
Én akkor is paranoiás vagyok, és az első eső alkalmával még zacskóban vinném a gépet. Ha a mellette szállított papírdossziék valóban csontszárazak maradnak, akkor esetleg megnyugodnék.
De a zacskó akkor is jó, ha valamiért nem tudod becsukni a táskát, pl. egy hosszúkás tárgyat viszel haza, ami kilóg, vagy pl. elromlott a cipzár. Másrészt lehet, hogy új korában bírja jól a vizet, de ha kopni kezd, már nem biztos.
Visszaolvasva magamat, lényeg a lényeg, valószínűleg jó lesz az a táska, csak úgy látszik, extra paranoiás vagyok.
Kérdező, ezek szerint már az Ortlieb is lejjebb adta. Jól hangzik, hogy félórát kibír víz alatt a cipzáras táska, de a csavargatós táskájukat egy fél évig is víz alatt hagyhatod, akkor sem ázik be. Szóval ez pont azt mutatja, hogy nem tökéletesen vízálló a cipzáras megoldás. Ha az lenne, nyilván nem szenvednének egy csomó táskájukon a csavargatós módszerrel, meg akkor a drybagek is cipzárral működnének...
De te tudod, milyen körülmények között akarod használni. Egy normál esőt rövid ideig egy bármilyen normális táska is kibír. Ha viszont esetleg órákig akarsz vele menni a szakadó esőben, akkor én fenntartom, hogy nem jó ötlet cipzáras cuccot venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!