Ugrik a lánc mitől lehet?
Ahányszor beviszem egy bizonyos bicikli szervizbe a gépet majd elhozom új hiba jön ki rajta azonnal. Lehet a szerelő trükközik???
Most épp elkezdett a lánc ugrani, eddig szerviz előtt semmi baja nem volt.
Előtte bevittem valamivel és mikor elhoztam kijött rajta egy új hiba. Visszavittem 3k-ért megcsinálta. Elhoztam azóta meg a lánc ugrik. WTF?
Véletlen vagy vannak ilyen "trükkös" szerelők?
Ha mindig oda viszed, akkor trükközhetnek.
De mi az, hogy ugrik a lánc?
Honnét tudod, hogy a lánc ugrik? Más is lehet, pl a kazetta vagy a racsni.
"Sima étolajjal ha lekenem - miután más olaj nincs - az jó?"
Miiii? Felejtsd el, de gyorsan, azt főzésre használd!!
És persze a megfelelő kenőanyagot kell használni és a megfelelő módon kenni, így kb megháromszorozható a lánc és a többi alkatrész életkora.
A WD40 nem a legjobb lánckenőanyag, de az is sokkal jobb, mint a semmi.
Jóval olcsóbban vannak jobb kenőanyagok. Kb a duplájába kerülnek és 4x annyi van bennük. Az örök életre elég. :)
Pl ez ÍRD ELÉ, HOGY "ebike.hu"
/termekek/karbantartas/apolas/olaj/105645_brunox-turbo-spray-400ml/
Étolaj? nem a konyhába vagy. 900 ft ért decathlonba kapsz LÁNC olajat. Ilyen szarokkal ne kend,mert tönkre megy,ráadást még felszedi a mocskot és jobban kopik a fogaskerék meg minden más.
Azért is ugorhat ha megszorulnak a szemek. Fogsz egy rongyot és oldalirányú (óvatos) feszentgetéssel átmozgatod az összes láncszemet. Nem nagy munka,ha ezek után is ugrik ,akkor lehet valahol megvan szakadva egy szem vagy már kopottak a fogason a fogak.
Ahogy az előttem szólók írták, a kenés fontos. Nemcsak a lánc élettartama miatt. A váltás minőségére is kihat. Ráadásul ha nincs megfelelő kenés, a fogaskoszorúk is előbb megadják magukat.
Mindenki más kenőanyagra esküszik. Én TF2-őt használok. első látásra híg lötty, de a láncra csepegtetve sűrűsödik. Teflonport is tartalmaz. De igazából a lényeg, hogy szakboltból vásárolj, akkor hiba nem lehet. Fontos az is, hogy száraz vagy nedves körülmények között használod-e a bringádat. Kenés után célszerű a lánc két oldalát szárazra törölni, kenés ugyanis csak a görgőknek kell, a lánc külseje csak begyűjti a port. Zsírt ne használj lánchoz.
Én sokáig nem törődtem a lánccal, de rájöttem, mennyire fontos azt is ápolni.
Itt van egy jó kis írás:
De, hogy az eredeti kérdéshez visszakanyarodjak, nálam két esetben volt láncugrás. Amikor nem törődtem a tisztítással, és a hátsó fogaskerekek köze feltelt olajos kosszal, illetve amikor nagyon megkopott a fogaskerék. Nálam mindig a hátsó legkisebb kopik el először. Ezekre tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!