Új fogaskeréken ugrik a lánc. Na de miért és hogy lehet megjavítani?
Új a fogaskerék( Shimano CS-HG51 11-30-as lánckeréksor 8s) és új lánc (Shimano CN-UG51). Azonban a a legnagyobb fokozaton (tehát a legkisebb fogszámú, elsőn pedig a legnagyobb) 2-3 fordulatonként ugrik egy negyedet kb.
Máshol nem ugrik és semmi baj sincs.
Mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni?
Előre is köszi a válaszokat!
A HG fogas kompatibilis az UG lánccal? Van IG, HG, UG, és nem tudom, hogy néz ki a kompatibilitási mátrix. Szerintem először ennek nézz utána.
Az nem meglepő, hogy épp a legkisebben ugrik hátul, hiszen ott akad be a legkevesebb fogba egyidejűleg a lánc. A következő tippem a váltóbeállítás és a láncvonal (nem húzódik-e el túlságosan oldalirányban a lánc, ahogy hátulról előre megy) ellenőrzése lenne.
Fórumon olvastam, hogy valaki ugyan ezt a fogaskerék lánc kombót alkalmazta és neki tökéletes volt.
Ma ahogy mentem vele és folyamatosan állítgattam be a váltót egyre jobb lett. Már nagyon ritkán ugrott, valószín itt lesz a bibi- szóval bíbelni kell és jó lesz.
Köszi a választ!
van rá esély, hogy meg van ragadva az a szem ahol összeraktad a láncot, keresd meg, mozgasd meg minden irányba, hogy rendesen mozogjon
idegesítő tud lenni mikor ilyet csinál
Igen, az első fogkerék. felsőhatároló csavarját kijjebb tekertem még a beállításhoz és jobb lett.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!