Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Új fogaskeréken ugrik a lánc....

Tomcsó kérdése:

Új fogaskeréken ugrik a lánc. Na de miért és hogy lehet megjavítani?

Figyelt kérdés

Új a fogaskerék( Shimano CS-HG51 11-30-as lánckeréksor 8s) és új lánc (Shimano CN-UG51). Azonban a a legnagyobb fokozaton (tehát a legkisebb fogszámú, elsőn pedig a legnagyobb) 2-3 fordulatonként ugrik egy negyedet kb.

Máshol nem ugrik és semmi baj sincs.

Mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni?

Előre is köszi a válaszokat!

2013. ápr. 9. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:

A HG fogas kompatibilis az UG lánccal? Van IG, HG, UG, és nem tudom, hogy néz ki a kompatibilitási mátrix. Szerintem először ennek nézz utána.

Az nem meglepő, hogy épp a legkisebben ugrik hátul, hiszen ott akad be a legkevesebb fogba egyidejűleg a lánc. A következő tippem a váltóbeállítás és a láncvonal (nem húzódik-e el túlságosan oldalirányban a lánc, ahogy hátulról előre megy) ellenőrzése lenne.

2013. ápr. 9. 18:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Fórumon olvastam, hogy valaki ugyan ezt a fogaskerék lánc kombót alkalmazta és neki tökéletes volt.

Ma ahogy mentem vele és folyamatosan állítgattam be a váltót egyre jobb lett. Már nagyon ritkán ugrott, valószín itt lesz a bibi- szóval bíbelni kell és jó lesz.

Köszi a választ!

2013. ápr. 9. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyen, de akkor csak a lánc volt új. Kb 50km után kimaradt. Teljesen új szettel nem lenne szabad ugrania. A kompatibilitást tényleg ellenőrizd.
2013. ápr. 9. 20:56
 4/6 anonim ***** válasza:

van rá esély, hogy meg van ragadva az a szem ahol összeraktad a láncot, keresd meg, mozgasd meg minden irányba, hogy rendesen mozogjon

idegesítő tud lenni mikor ilyet csinál

2013. ápr. 10. 00:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha konkrétan kellene tippelnem a hiba okára akkor azt mondanám,hogy az alsó határolócsavart kell egy kicsivel kijjebb tekerni a váltón,de a feljebb adott tippek közül több is szóba jöhet.A kompatibilitással nincs gond és a láncvonal sem lehet probléma hiszen ebben az áttételben nem megy keresztbe a lánc.Ha nem jössz rá a baj okára akkor koptatni kell egy kicsit könnyebb áttételekben és aztán már működni fog.
2013. ápr. 10. 01:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, az első fogkerék. felsőhatároló csavarját kijjebb tekertem még a beállításhoz és jobb lett.

Köszi a válaszokat!

2013. ápr. 11. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!