Országúti vagy Mountain bike?
A kérdésem az lenne hogy melyik típusú kerékpár lenne az igazi.
Használata: Balaton Felvidék, Balaton északi part de a déli is egyszer egyszer, Budapest.
Magamról: Szeretek gyorsan menni és hosszú távokat megtenni, néha néha terepre-->(ha országútim lesz akkor nem). Általába bicikli úton( amit persze tudok hogy ide nem ajánlott a monti). Viszont ha veszek egy országúti nem akarom rendszeresen centíroztatni.
Valamiért azt hiszik az emberek, hogy az orságúti kerekek papírból vannak, pedig közelről sem.
Én a leírásod alapján azt mondanám, hogy egy cross bringa lenne ideális, amivel aszfalton is tudsz tempósan haladni, és földúton is megállja a helyét.
Az egyik terepre van, a masik aszfaltra. Donts olyan szempont alapjan, hogy inkabb milyen utviszonyok kozott fogod hasznalni.
Butykos terepgumi nem jo aszfalton, ha varosba valo kereket raksz ra, akkor a terepen nem fogod tudni kihasznalni a lenyeget.
Aszfaltra valo kerekpar innkabb rendes utra valo, de azert elmegy a ramatyabb utakon is.
En eloszor montit vettem, nem sokkal utana vettem egy orszagutit is. Felvaltva hasznaltam egy darabig, de vegul is az orszaguti maradt meg, a montit eladtam.
Nekem két kerékpárom van - van egy olcsóbb kategóriába tartozó monti és egy országúti versenykerékpárom.
A környékünkön felváltva vannak dombos és sík utak és persze vannak rosszabb és jobb minőségű utak. Mielőtt elindulnék választok melyik kerékpárt használom ha túrázni megyek az útviszonyoknak megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!