Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Télen, amikor esik a hó,...

Télen, amikor esik a hó, milyen biciklivel szoktatok tekerni? Országúti, trekking, mountain bike? Milyen gumikkal?

Figyelt kérdés
2014. nov. 9. 15:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Amivel nyáron.
2014. nov. 9. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:

ha munkába megyek, akkor egy 20.000ft-s teszkós "kerékpárral"

ha hobbiból bringázom hétvégente, akkor országúti...

gumival pedig ugyanazzal mint nyáron, mivel szegény magyar vagyok, és nem engedhetek meg ilyen luxust, hogy télen más gumit használjak..

2014. nov. 10. 05:33
 3/7 Wadmalac ***** válasza:

Hát, országútival, a negatív mintás normál gumikkal tojástánc a havas-jeges út. Látom, hogy sokan csinálják, de én nem tudom, hogyan, milyen gumival tudnak "talpon" maradni.

Jó recés gumikkal montival, trekkinggel elműködik, csak a fékezést meg a kanyarokat betegesen komolyan kell venni. :)

2014. nov. 10. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Munkába járáshoz egy olcsó montival sárvédőkkel. Ha komoly bringás vagy, akkor pedig téli biciklivel. Ez általában egy régebbi országúti bringa, amit már nem sajnálsz annyira és amire lehet sárvédőket szerelni. Az sem árt, ha szélesebb gumikat raksz fel és minél csúszósabbak az utak annál kisebb nyomáson használod őket. Ha kifejezetten havas, netán jeges utakon is akarsz közlekedni, akkor erősen recézett külsők kellenek, jégre pedig szöges gumik. De ha edzés céljából szeretnél télen kerékpározni, akkor keresd a jobban tisztított és általában jégmentes főbb utakat, mert ott egy sportos téli biciklivel is jól elboldogulsz max. 25, 28-as szélességű külsővel.
2014. nov. 11. 01:01
 5/7 brazen65 ***** válasza:
Teljesen mindegy, a lényeg hogy ne akarj télen is 30-as tempóval haladni, tekerj lassan, fékezz óvatosan, és ne a legdrágább bringádat használd, ha csak nem akarod hogy az olvadt sós latyak egy szezon alat szarrá vágja a drága, sárvédő nélküli bicód mozgó alkatrészeit, pl a középrész nagyon nem szereti ha sós lé folyik bele.-))
2014. nov. 11. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:
igen, a középrészt és környékét védeni kell. Az alap srvédők sajna nem elég hosszúak, én megtoldottam egy 15 centis gumilappal az alját az elsőnek, így nem csapja telibe a sár az első fogaskereket.
2014. nov. 16. 13:44
 7/7 anonim válasza:
Magyarországon Esik Még Hó??!?
2018. szept. 21. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!