Egy MTB strapabíróbb mint egy (hasonló áru) Cross-trekking kerékpár?
Kerékpár vásárlás előtt állok, és először trekkinget akartam, de mivel úgyse megyek nagy távokat, csak a városban (10-15 km) azon gondolkozok hogy inkább MTB-t kéne, úgyis vannak itthon 26" city külsőim, ha azt rárakom szerintem nem lenne rossz városba, és ha egy évbe párszor elmennék a hegyekbe akkor oda is jó lenne a bicikli, nem beszélve az itteni utak/járdák minőségéről. Ezzel szemben a cross trekking bár külsőre nagyon bejön, nekem nem tűnik valami tartósnak vékonyabb rajta minden stb..
Egyébként ezt a két típus néztem:
MTB:
CROSS-TREKKING:
Szóval most az MTB fele hajlok, mi a tapasztalatotok az tartósabb mint egy ilyesmi trekking?
Ha nem csapkodod köveknek a biciklit, akkor bármelyik típus kiszolgál a fél életeden keresztül. Nem a vázat szokták törni, inkább a kopóalkatrészek használódnak el.
Én a crosst választanám, de sokat nem számít a nagyobb kerék.
Azért van különbség gördülési ellenállásban az MTB 26-os kereke meg a 622-es trekking guriga közt, bitumenen biztos, hogy a nagyobb trekking kerék gurul jobban (persze gumifüggő is a dolog.
Városi közlekedéshez épen elég stabil egy trekking is, a járdaperem ugrnádozás, csatornafedők nem fogják kivégezni, de persze, ha tervben vannak trial-szerű stunt mutatványok is, a trekking már csak geometriája, magassága miatt sem igazán lépcsőzésre, játszótéri padok megugrására való.
Kis szélességű, középen futósávos vagy legalábbis középen nem durva recés gumikat válassz rá, akkor terepen sem fog szédülni és bitumenen sem fog vissza.
A csak esőhornyos slick terepen gyorsan zavarba jön, ha olyat teszel fel, akkor a bitumenen nagyon jól fog gördülni, de sehol máshol nem lesz jó semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!