Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen nyerget ajánlotok...

Milyen nyerget ajánlotok nekem? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy pontosan nem lehet csak úgy a netről megmondani másnak mi a csodanyerget, de hogy kb. milyet keressek, abban szeretném, hogy segítsetek :)

Most van nekem egy ilyenem:

[link]

Ezzel az a gondom, hogy sokszor elzsibbad rajta az intim részem. Ekkor ha valamit varázsolok az üléshelyzetemen, vagy leszállok 1-2 percre, akkor jó lesz egy darabig, de utána megint. Néha eltalálok valamit, amikor nincs ilyen probléma, de az ritkán fordul elő.

Nagyrészben kissé előredőlve tekerek, néha igencsak ráfekszem a kormányra (kormányszarvval megyek, és szeretem elöl fogni, hogyha tempósabb tekerés kell). Viszont néha közel függőleges háttal is megyek, ha elfáradtam, vagy nem nagy a tempó.

Egyébként a fent linkelt nyergen nem fáj a hátsóm, csak a zsibbadás az, ami gondot jelent. Meg úgy érzem, mintha előre akarnék csúszni, és ez nyomná a dolgaim lent, pedig az orra maximális mértékben fel van emelve (kb vízszintes a nyereg). Tudom, hogy inkább lefelé kellene hogy nézzen, de akkor méginkább kéne támaszkodnom a kormányon.

Ezt találtam, erről azt írják, hogy ilyen nagyon univerzális és mindenkinek kényelmes, de ez inkább a komfort kategória, nem tudom nekem megfelelne-e.

[link]

Kösz a segítséget!

2015. aug. 10. 20:41
 1/4 Wadmalac ***** válasza:

A nyereg leírásában szereplő mondat:

" Tévedés ne essék, ez a nyereg tényleg csak azoknak a kerékpárosoknak előnyös, akik egyenes pozícióban ülnek a nyeregben. A ComfortPlus nyereg tehát nem alkalmas országúti, MTB vagy trekking felhasználásra. "

Te meg ezt írtad:

"Nagyrészben kissé előredőlve tekerek, néha igencsak ráfekszem a kormányra (kormányszarvval megyek, és szeretem elöl fogni, hogyha tempósabb tekerés kell)."

Ez a nyereg szerintem nem a te nyerged.

Az előrecsúszás-érzést a mostani nyergeden szerintem a túl széles hátsó rész okozza.

Neked valami sportosabb kialakítás kellene, keskenyebb kivitel:

[link]

[link]

[link]

A razer-ek már nagyon speciálisan verseny-nyergek, azt lehet, hogy kényelmetlennek találnád.

2015. aug. 11. 09:54
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

"Tudom, hogy inkább lefelé kellene hogy nézzen, de akkor méginkább kéne támaszkodnom a kormányon."

Ez csak az időfutam-bringákon helyes beállítás. Ha a mostani beállításod tényleg vízszintes, akkor az jó. Csak a nyereg nem.

2015. aug. 11. 09:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, nagyon hasznos.

Elkerülte a figyelmem a leírás, mert előtte más leírást már elolvastam a nyeregről :)

Az első és a harmadik nyereggel szimpatizálok, de az első jobban tetszik a lyuk miatt.

Még egy kérdésem lenne, hogy ezek a nyergek pihenősebb túrákon sem válnak kényelmetlenné, azaz amikor nem dőlök annyira előre? Bár nem olyan fontos, mert max megtartom a mostanit is.

2015. aug. 11. 13:24
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Nagyon lényeges, hogy ezek a nyergek megszokást kívánnak. A hagyományos bringanyergeken az ember teliben ül a zacsiján és az egész ágyékfelületen.

Az ilyen genitáliát kímélő nyergeken (ezzel megelőzve az impotenciát, amitől elismerten sok régi Tour de FRance versenyző szenved) a testsúly átkerül a medence széleire, a forgók belső szélére, sokkal kisebb felületeken oszlik el, ezért eleinte hosszú tekeréseknél elég kellemetlen tud lenni.

Mint az új katonabakancsot, az embernek "be kell törnie" a hátsóját ezekhez a nyergekhez, hozzá kell szokni. Ehhez sok kilométer kell és az is lehetőleg sűrű időpontokban, hogy a hátsód ne felejtse el.

Szóval ezen esetben az ergonomikus nyereg nem feltétlenül kényelmeset, hanem egészségeset jelent.

Szokni kell és sosem lesz mozifotel kényelem.

2015. aug. 11. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!