Mennyibe kerül egy jó minőségű mountain bike? (bővebben lent)
Hát a csúcskategória az vagy 600 ezertől indul. Amit már meg lehet venni kategória az olyan 100-120 környéke, de inkább 150. Kétszázezer magasságában már ki lehet fogni jó minőségűt. A márka mindegy, amelyik neked tetszik, az alkatrészek a lényegesek.
Még azt is el kell döntened, hogy mekkora kerékméretűt szeretnél: 26", 27,5", 29"
Ohh végre egy ilyen kérdés ráadásul lánytól :)
Na szóval:
én az umf hardy-kat vagy a magellan polarx-eket ajánlanám. Mind a 2 jó felszereltségű persze alapból nem tárcsafékesek. Azt inkább vegyél külön a komplett bicókba szar névteleneket raknak amik kb semmit nem érnek és van benne max 2 dugattyú.
féknek ajánlanám az avid elixir-eket. Dobálózhat itt bárki hogy shimano slx meg hadosonlók de ez olcsóbb majdnem ugyan azt az értéket képviseli és mivel nem kizárólag terepre használnád ez tökéletesen megfelel.
Teló: marzocchi dirt jumper. Olcsó és hihetetlen jó teleszkóp direkt ugratasokhoz tervezve.
ha netán a környezetedben senki nem ért a szereléshez némi munkadíjért megcsinálják egy bicóboltban(/szervízben)
még a váltócserét ajánlom rakj rá shimano deore xt-t. A legjobb ilyen terepre + első váltót szedd le és inkább rakj rá 1 lántányérosat a truvativ például jókat csináld de itt is sokminden lehetőség van
Nemtudom mennyire érzesz ezekhez szóval ha kérdésed van nyugodtan írj! :)
-------
üdv: egy freerider (umf hardy3)
13éve egy 100ezres meridával kezdtem meg igazi montis karrierem,előtte is volt gép bírta is egy darabig :(
de amit merida kapott,az valami csoda,hogy még egyben van.
szóval(relatív) olcsón is lehet jót kapni.
de én a mai tudásom alapján 130-tól nézelődnék. illetve kifutó szériák/tavalyi bringákat néznék.
a polar x-ek jók olcsók,de nem tudják mindig megugrani a szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!