Hogyan szedjem le a racsnit a felniről, ha már mindent próbáltam?
Üdv! Nemrég vettem egy használt Balance 2.1 márkájú kerékpárt. Az ötlet az volt, hogy van egy bicajom, veszek egy másikat és a kettőből összerakok egyet. Tavaly vettem a régihez új felniket. Időközben a hátsó racsni elhasználódott, 4-6 fog lekopott az egyik fogaskerékről. Át szeretném tenni a most vásárolt bicaj hátsó kerekéről az én felnimre a racsnit, de sehogy sem jön le. Vettem racsni leszedőt, amivel a régi le is jött simán, de a másik nem akar lejönni. Elvileg nem kazettás, a leszedő szépen belemegy a helyére, csak épp sehogy sem lehet megmozdítani. Már próbáltuk úgy is hogy a szomszéd satujába befogtuk a leszedőt és a kereket próbáltuk elforgatni, de inkább a leszedő ment szét. Harmadszorra inkább abbahagytuk, mer t a kerék eléggé tropa, már attól féltem hogy a küllők nem bírják. Most vagy én vagyok vak és mégis csak kazettás, vagy valami felsőbb erő tartja egyben. Valaki tud adni valami tippet hogy lehetne leszedni?
Ui.: Rakok majd fel képet a fogaskoszorúról, hátha valamit segít.
Csavarlazító spray, próbáld meg.
Vidd le bringáshoz, akinek van gépi letekerője.
A racsni nem balmenetes. Nem szétszedni akarja, hanem leszedni (mellesleg nem a felniről, hanem az agyról).
Ha a csavarlazító pár óráig hagyva nem válik be, akkor jobban jár, ha szervízbe viszi.
Köszönöm a válaszokat! Próbáltuk már lazítóval is de nem sok sikerrel.
Itt van 2 kép:
Az iránnyal nincs gond, a másik agyról már leszedtem a régit és nem hinném hogy ezt a másik irányba kellene tekerni. Meg próbálom majd még egyszer, ha nem megy, akkor elviszem egy szervizbe hátha ott tudnak vele valamit kezdeni.
elvileg ugyanaz a menetes rendszer. Valószínüleg jól rá van gyógyulva.
A leszedőt a tengelyanyával rögzítsd, hogy ne tudjon kifordulni a fogakból, mert ha a ricni szétmegy, akkor lángvágó...
csavarlazító segíthet. Gondolom, mivela másikat sikerült levenni, a forgásirány nem okoz problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!