Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan szedjem le a racsnit a...

Hogyan szedjem le a racsnit a felniről, ha már mindent próbáltam?

Figyelt kérdés

Üdv! Nemrég vettem egy használt Balance 2.1 márkájú kerékpárt. Az ötlet az volt, hogy van egy bicajom, veszek egy másikat és a kettőből összerakok egyet. Tavaly vettem a régihez új felniket. Időközben a hátsó racsni elhasználódott, 4-6 fog lekopott az egyik fogaskerékről. Át szeretném tenni a most vásárolt bicaj hátsó kerekéről az én felnimre a racsnit, de sehogy sem jön le. Vettem racsni leszedőt, amivel a régi le is jött simán, de a másik nem akar lejönni. Elvileg nem kazettás, a leszedő szépen belemegy a helyére, csak épp sehogy sem lehet megmozdítani. Már próbáltuk úgy is hogy a szomszéd satujába befogtuk a leszedőt és a kereket próbáltuk elforgatni, de inkább a leszedő ment szét. Harmadszorra inkább abbahagytuk, mer t a kerék eléggé tropa, már attól féltem hogy a küllők nem bírják. Most vagy én vagyok vak és mégis csak kazettás, vagy valami felsőbb erő tartja egyben. Valaki tud adni valami tippet hogy lehetne leszedni?

Ui.: Rakok majd fel képet a fogaskoszorúról, hátha valamit segít.

2015. júl. 13. 01:49
 1/6 Sábesz-DEKLI válasza:

Csavarlazító spray, próbáld meg.

Vidd le bringáshoz, akinek van gépi letekerője.

2015. júl. 13. 01:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Jó irányba tekertétek? Balmenetes, könnyű benézni. Amúgy nekem is volt már olyan párszor, hogy sehogy nem bírtam leszedni egy racsnit. Volt, amelyiket rajta hagytam, máskor elvittem szervizbe és ott le tudták szedni.
2015. júl. 13. 09:00
 3/6 Alex Fly ***** válasza:

A racsni nem balmenetes. Nem szétszedni akarja, hanem leszedni (mellesleg nem a felniről, hanem az agyról).

Ha a csavarlazító pár óráig hagyva nem válik be, akkor jobban jár, ha szervízbe viszi.

2015. júl. 13. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:
:D komoly bajok lennének, ha a racsni balmenetes lenne :D
2015. júl. 13. 18:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Próbáltuk már lazítóval is de nem sok sikerrel.

Itt van 2 kép:

[link]

[link]

Az iránnyal nincs gond, a másik agyról már leszedtem a régit és nem hinném hogy ezt a másik irányba kellene tekerni. Meg próbálom majd még egyszer, ha nem megy, akkor elviszem egy szervizbe hátha ott tudnak vele valamit kezdeni.

2015. júl. 13. 19:27
 6/6 tothp ***** válasza:

elvileg ugyanaz a menetes rendszer. Valószínüleg jól rá van gyógyulva.

A leszedőt a tengelyanyával rögzítsd, hogy ne tudjon kifordulni a fogakból, mert ha a ricni szétmegy, akkor lángvágó...

csavarlazító segíthet. Gondolom, mivela másikat sikerült levenni, a forgásirány nem okoz problémát.

2015. júl. 18. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!