Ha veszek egy bringat, de azon lancvalto van, le lehet cserelni agyvaltora?
baratnom bringajan folyton leesik a lanc miatta. o is, meg mas ismeroseim is azt javasoltak, hogy a lancvaltot keruljem. innen gondolom, h az agyvalto jobb.
de vilagositsatok fel, ha tevedem!
"baratnom bringajan folyton leesik a lanc miatta"
Rosszul van beállítva és/vagy nem tudja használni.
szerintem próbáld ki valahol, hogy milyen agyváltóval tekerni (máskor kell váltani: amikor nincs terhelés alatt a pedál, ha jól tudom) és utána dönts!
amúgy attól függ, hogy mennyiért vetted. ha bagóért, akkor hajrá, de, mint említették, járulékos költségei lesznek, ha újonnan, akkor meg inkább olyat vegyél, ami neked megfelel (kipróbáltad és kényelmes)
nekem is láncváltós van és túl sok bajom nincs vele, de ha lenne pénzem, agyváltósat vennék
Egy normális minőségű láncváltó, ha be van állítva, akkor észrevétlenül teszi a dolgát és nem fog leesni a lánc. Az agyváltónak a sok előnye mellett 3 fő hátránya van:
1. az ára. Egy 3 sebességes agyváltó árából már kijön egy normális minőségű 3x7-es láncváltó (Shimano Turney), amivel nem lesz láncleesés sem.
2. áttétel tartomány és fokozatok száma. Sokkal kisebb áttétel tartománnyal rendelkezik mint egy láncváltó és kevesebb fokozattal (persze a 200eFt környékén kapható agyváltók áttétel tartományban már megközelítik a láncváltókat és ennyiért már lehet kapni fokozatmentest is, de akarsz ennyit egy váltóra költeni?)
3. nagyobb súlya és ellenállása van mint a láncváltónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!