Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lecsupaszított bicikli "fixine...

Lecsupaszított bicikli "fixinek"? Teljesen kezdő vagyok!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is bocsánatot kérek a tudatlanságért, nem sok közöm volt még a témához. Szóval eljárok tekerni, nagyon szeretek, és mivel nagyvárosba fogok költözni ezért elgondolkodtam ezeken a bicikliken. Olvastam, hogy nem egyszerű megtanulni, külön technikája van stb. Sajnos most nem lenne rá kapásból sok pénzem, ezért arra gondoltam, hogy megpróbálkozhatnék egy minimál vagy szinte semennyire felszerelt biciklivel járni, ami nem fixi. Tudom, hogy ebbe beleszól a kresz is, de mindenképp megszeretném próbálni vele a közlekedést. Most egy jópofa városival járok, de szeretném komolyabbra venni a témát.

Mit gondoltok? Hol találhatok tetszetős, fixire hajazó bicókat? (Tekintve, hogy amint elnéztem 60 ezer alatt nem találok használtat sem) Vagy nézzek országútit?

2015. jún. 18. 00:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A fixiken nincs szabadonfutó, tehát ha nem tekered, de megy, akkor téged teker. Fokozottan balesetveszélyes lehet olyan helyzetekben, ha erre nem számítasz és mondjuk felteker, vagy akár csak a cipőfűződet. Fék nélkül is lehet létezni, én évekig breakless bmx-eztem és abszolút megszokható a fék hiánya, előtte én olyan arc voltam aki minden kanyar előtt fékezett, jóval gyorsabban jutok el azóta A-ból B-be fékes biciklin is.

Vehetsz egy akármilyen biciklit, egy megfelelő hátsó agyat, ki a váltót, és ott a fixi...

2015. jún. 18. 01:13
 2/17 anonim ***** válasza:

A legtöbb országútinak kanyarban leérhet a pedálja, ez + a fix fogaskerék = törött láb...

És amúgy miből gondolod, hogy egy egysebességes bringán majd jó lesz városban... Az első emelkedőn bánod meg az egysebességest mint az emberek 90%-a... Ezt a költséghatékonyság hülyeséget sem értem meg soha, egy megfelelően karbantartott bringán semmi plusz költség nincs attól, hogy van rajta váltó.

2015. jún. 18. 06:21
 3/17 anonim ***** válasza:

nem feltétlen kell amúgy szabadonfutó nélküli agy, csak akkor a fék maradjon mindannyiunk biztonsága érdekében

(mert egyébként van még ott fékezési lehetőség)

2015. jún. 18. 06:42
 4/17 anonim ***** válasza:
40-ért már tudsz venni jó állapotú, régebbi országútit. Igaz, az nem olyan menő, meg sajnos fék is van rajta...
2015. jún. 18. 09:59
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem igazán a költséghatékonyságról van szó, egyszerűen egy minimál stílusú biciklit szeretnék, vázzal és kerekekkel. Ez alatt ilyet értek: [link]

2015. jún. 18. 15:54
 6/17 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy egy hónapig 3 számmal kisebb tűsarkú cipőben jársz. Hasonlítsd össze az élményt azzal, amikor a rendes cipőddel mászkáltál. Na, egy fixi egy szabadonfutós, neadjisten több sebességes kerékpárhoz képest pont akkora szívás városban. Tuti megéri a stílus azt, hogy (főleg kevés tapasztalattal) napi szinten kockáztasd az életed (és mások életét)? Egysebességes más tészta, ha tutira biztos vagy benne, hogy ahol mászkálni fogsz, ott nincs semmi szintkülönbség akkor lehet némi értelme, de egy jól működő országútiról lepakolni a váltást elég értelmetlen dolog.
2015. jún. 18. 18:38
 7/17 anonim ***** válasza:

"fixizes" es "fixisnek" lenni nem annyibol all, hogy szerzel valahonnan egy orokhajtos/egysebesseges/es minden kotelezo tartozekaitol mentes kerekpart :)

Fixisek a kerekparos tarsadalom rasztai. Tudjuk, latjuk es kenytelenek vagyunk elfogadni, hogy ilyenek is vannak ... csak minek?

2015. jún. 19. 06:17
 8/17 anonim ***** válasza:

Ne tedd!

Láttam már fixist igen impozánsan közlekedni, csodálom is, de a "Bázakerettyéről felkerültem Pestre, bölcsészlányka vagyok, nem láttam még biciklit, de a fixi az olyan városi meg menő, veszek egyet" típusú kerékpárostól mentsen meg az úristen!

2015. jún. 19. 12:45
 9/17 A kérdező kommentje:
Most akkor lehet felszínes vagyok, de nekem mint biciklik tetszenek nagyon, hogy ennyire egyszerűek és szeretnék egy hasonlóval járni.
2015. jún. 19. 12:46
 10/17 A kérdező kommentje:

#8 Azért ennyire nem kell leszólni, nem divatolni akarok egy "életérzést". Itthon is csak biciklivel járok mindenhova, előre gondolkozom a közlekedésen és végig veszem a lehetőségeimet. Annyira nem áll messze tőlem a dolog. Sok helyen praktikus, valahol nyilván nem.

#7 Egyébként a lecsupaszított biciklire korábban is gondoltam, hát ha lopás biztosabb, mert este is ezzel járok.

2015. jún. 19. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!