9 sebességes kerékpárt ha 10-re fejlesztem a lánctányért is le kell cserélni tizesre?
Alapból 9 sebességes a kerékpárom de 10 sebességre szeretném fejleszteni.
Akkor a lánctányérokat a hajtókaron is le kell cserélnem 10 sebességesre?
Szabály szerint a tányérokat is cserélni kell, a lánc szélességének megfelelő méretre. De a gyakorlatban sok esetben működik szélesebbel is. Általában egy méretnyi különbséget még elviselnek.
T. Vera kérdésére pedig annyit mondok, hogy nem mindenki csak olyan utakon teker, ami SS-el is kitűnően járható. Hegyes vidéken soxor jól jön egy-egy rövidebb áttétel -pláne pl. csomagos túrán. Vagy kisebb kónusszal a nagyobb áttétel: én személy szerint olyan 40 km/h-ig tudom kitekerni a kerékpárt, de itt már hiányzik egy nagyobb áttétel. Szóval a nagyobb nagykónusznak és a kisebb kiskónusznak is van létjogosultsága. Emellett ha ezek mérete nem is változik, egy finomabb áttételezés hosszabb távon sokat számíthat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!