Ha létezik tanuló vezető! Miért nincs olyan, hogy tanuló biciklis?
Nem tudok városban biciklizni! Hiába tudom lassan már kivülről a kreszt, akkor sem tudom hogy, gyakorlatban mit kell csinálni.
A járdán a patkák és gyalogosok miatt nem tudok menni.
Bicikli úton a gyalogosok, a biciklisek és autó út kereszteződés miatt nem tudok menni.
Egyirányú kocsi úton pedig a parkoló autók kinnyilló ajtaja miatt nem tudok menni.
Egyébként is lassú vagyok, le dudálnak, leszorítanak az útról!
Mit tegyek?
Hagyjam inkább a fenébe? Vegyek inkább görkorit?
Tudtommal ott, ahol az úttest kerékpárforgalomra nem alkalmas, ott engedélyezett a járdán kerékpározás, de max. 10 km/h sebességgel, a gyalogosoknak elsőbbséget adva, őket nem akadályozva.
A rendőrség viszont ezt (mármint a kerékpározásra nem alkalmas utat) lokálisan máshogy és máshogy értelmezi.
Van, ahol úgy, hogy ahol nincs kerékpárút vagy -sáv és az úttesten tiltott a kerékpárforgalom, ott lehet. Máshol meg úgy (pl. Győr-Moson-Sopron megye), hogy csak ott engedélyezett, ahol az úttest az állapota miatt (kátyús, széttúrt földút stb.) használhatatlan kerékpározásra.
Nos, a lényege, hogy ez alapján a kérdezőt lepirítani KRESZ-beli jártasság hiányával a járdán bringázása miatt szerintem nem jogos, mert a KRESZ sem egyértelmű ebben a témában.
Köszönöm szépen mindenkinek.
Hallottam erről a bebiciklizésről, de utoljára 2014- ben szerveztek ilyen városi túrát, azóta nem.
Rájuk írni meg azért nem szeretnék ezzel kapcsolatban, mert az milyen ciki már :S
Kezdetben kocsi úton nem forgalmas részen gyakoroltam, hajnalban! Nehogy kocsi legyen! Úgy szuper bringázni:D
De az a gond, hogy a városban nem lehet normálisan haladni, mert mindig kerülgetni kell valamit, így az meg borzalom:(
Szuper dolog, hogy hajnalban tudok bringázni, de nem egészen így terveztem...
Az most valahogy nem vigasztal, hogy ha a városba megtanulok menni, akkor vidéken már profi leszek, mert nem vidéken lakom:(
Az lenne jó, ha minden autó úton, külön elszeparált bicikli út lenne, ami minimum olyan széles, hogy kettő bicikli elférjen egymás mellett.
A bicikli útra és közvetlenül oldalt állva melette parkolást viszont betiltanám!
Ja és a gyalogosoknak is tabu lenne a bicikli út!!!!
Nem megdögleni akarok, egyszerűen csak környezet barátabban, egészségesebben közlekedni!
Olvastam valahol, hogy a bicikliző embetek nyugodtabbak, jobb kedvüek!
Nos én elég nyugodt ember vagyok, de biciklin ülve pont, hogy ideges!
Francért propagandálják a biciklit.
Inkább tiltsák akkor be, vagy csináljanak bicikli utakat (nem gyalogos sáv mellé)!
Boldogan, mit sem sejtve megvásároltam (nem olcsón egy biciklit) és még használni sem tudom:(
Igen, pont gondoltam rá. Bár egy kicsit vissza tart, hogy tömeg lesz...
Másrészt pedig el sem tudok menni a találka helyszínére :D
Az egyik csatlakozási pontra tudok max eltekerni és már elve fejtörést okoz, hogy a Margit szigetről, hogy megyek majd haza...
Fogalmam sincs!
Van mi lesz, ha fáradt leszek és nem lesz kedvem haza tekernem onnan? A bicajt meg csak nem kéne ott hagynom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!