Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha létezik tanuló vezető!...

Ha létezik tanuló vezető! Miért nincs olyan, hogy tanuló biciklis?

Figyelt kérdés

Nem tudok városban biciklizni! Hiába tudom lassan már kivülről a kreszt, akkor sem tudom hogy, gyakorlatban mit kell csinálni.

A járdán a patkák és gyalogosok miatt nem tudok menni.

Bicikli úton a gyalogosok, a biciklisek és autó út kereszteződés miatt nem tudok menni.

Egyirányú kocsi úton pedig a parkoló autók kinnyilló ajtaja miatt nem tudok menni.

Egyébként is lassú vagyok, le dudálnak, leszorítanak az útról!

Mit tegyek?

Hagyjam inkább a fenébe? Vegyek inkább görkorit?

2015. ápr. 20. 15:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Járdán meg gyakorilatilag nem mehetsz. Ha annyira ismered a kreszt, akkor ezt is tudod.
2015. ápr. 21. 11:51
 22/27 Wadmalac ***** válasza:

Tudtommal ott, ahol az úttest kerékpárforgalomra nem alkalmas, ott engedélyezett a járdán kerékpározás, de max. 10 km/h sebességgel, a gyalogosoknak elsőbbséget adva, őket nem akadályozva.

A rendőrség viszont ezt (mármint a kerékpározásra nem alkalmas utat) lokálisan máshogy és máshogy értelmezi.

Van, ahol úgy, hogy ahol nincs kerékpárút vagy -sáv és az úttesten tiltott a kerékpárforgalom, ott lehet. Máshol meg úgy (pl. Győr-Moson-Sopron megye), hogy csak ott engedélyezett, ahol az úttest az állapota miatt (kátyús, széttúrt földút stb.) használhatatlan kerékpározásra.

Nos, a lényege, hogy ez alapján a kérdezőt lepirítani KRESZ-beli jártasság hiányával a járdán bringázása miatt szerintem nem jogos, mert a KRESZ sem egyértelmű ebben a témában.

2015. ápr. 21. 12:16
 23/27 Alex Fly ***** válasza:
Én azt ajánlom, kezdd az alapoktól! Először gyakorold a kerékpárkezelést forgalommentes helyen, majd ha az már megy, akkor lehet kisforgalmú mellékutakon. A járdát ne szokd meg, a hiedelemmel ellentétben jóval veszélyesebb, mint az úttest. Hogy megtanulj egy-két dolgot, ajánlom a MK által szervezett bebiciklizéseket is.
2015. ápr. 21. 20:39
 24/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek.

Hallottam erről a bebiciklizésről, de utoljára 2014- ben szerveztek ilyen városi túrát, azóta nem.

Rájuk írni meg azért nem szeretnék ezzel kapcsolatban, mert az milyen ciki már :S

Kezdetben kocsi úton nem forgalmas részen gyakoroltam, hajnalban! Nehogy kocsi legyen! Úgy szuper bringázni:D

De az a gond, hogy a városban nem lehet normálisan haladni, mert mindig kerülgetni kell valamit, így az meg borzalom:(

Szuper dolog, hogy hajnalban tudok bringázni, de nem egészen így terveztem...

Az most valahogy nem vigasztal, hogy ha a városba megtanulok menni, akkor vidéken már profi leszek, mert nem vidéken lakom:(

2015. ápr. 21. 21:06
 25/27 A kérdező kommentje:

Az lenne jó, ha minden autó úton, külön elszeparált bicikli út lenne, ami minimum olyan széles, hogy kettő bicikli elférjen egymás mellett.

A bicikli útra és közvetlenül oldalt állva melette parkolást viszont betiltanám!

Ja és a gyalogosoknak is tabu lenne a bicikli út!!!!

Nem megdögleni akarok, egyszerűen csak környezet barátabban, egészségesebben közlekedni!

Olvastam valahol, hogy a bicikliző embetek nyugodtabbak, jobb kedvüek!

Nos én elég nyugodt ember vagyok, de biciklin ülve pont, hogy ideges!

Francért propagandálják a biciklit.

Inkább tiltsák akkor be, vagy csináljanak bicikli utakat (nem gyalogos sáv mellé)!

Boldogan, mit sem sejtve megvásároltam (nem olcsón egy biciklit) és még használni sem tudom:(

2015. ápr. 21. 21:18
 26/27 Alex Fly ***** válasza:
Bebic. ügyben érdemes sűrűn látogatni a Kerékpárosklub honlapját. És szombaton az I Bike BP rendezvényen is lehet velük találkozni - nem mellékesen egy kis rutint is lehet szerezni, ha végigtekered...
2015. ápr. 21. 22:05
 27/27 A kérdező kommentje:

Igen, pont gondoltam rá. Bár egy kicsit vissza tart, hogy tömeg lesz...

Másrészt pedig el sem tudok menni a találka helyszínére :D

Az egyik csatlakozási pontra tudok max eltekerni és már elve fejtörést okoz, hogy a Margit szigetről, hogy megyek majd haza...

Fogalmam sincs!

Van mi lesz, ha fáradt leszek és nem lesz kedvem haza tekernem onnan? A bicajt meg csak nem kéne ott hagynom :D

2015. ápr. 22. 04:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!