Létezik olyan hogy jó tanuló vagyok de csak a biosz és a föci nem megy?
pedig alapból tényleg okos vagyok,hamar megjegyzek ilyen dolgokat,de a föcit és a bioszt egyszerűen képtelen vagyok fölfogni O.O
és az a legcikibb hogy pont ezt a két tárgyat az osztályfőnök tartja,úgyhogy ezzel jól leégetem magam a szemében....
pedig én tanulok meg óra előtt is átolvasom egy csomószor de ...ááá
létezik ilyen egyáltalán vagy nagyon segghülye vagyok?:||
13l
köszi a válaszokat :D
első: ez igaz,csak az a gond hogy ezek főtantárgyak :/ és most foghatom erre hogy nem vagyok jó meg minden,de ezen múlik kb az életem
mert ha megbukok,nem vesznek fel jó középsuliba,onnantól meg már cseszhetem :S
Mindenkinek vannak mumus tárgyai. Amit vagy nem ért, vagy nem érdekli, ezért nem is akarja megérteni, esetleg a tanára tanítja rosszul. Elég sok mindentől függ. Még olyan tényezők is szerepet játszanak, hogy mikor van az óra. Ha legelső, vagy legutolsó, akkor még vagy nem ébredtél fel rendesen, vagy már lefáradtál.
Koncentrálj azokra a tárgyakra, amiket szeretsz, amik érdekelnek. A biosz és a földrajz nem kötelező érettségi tárgyak, és valószínűleg nem is ebbe az irányba akarsz továbbtanulni. De azért ezeket se hanyagold el teljesen, az alapműveltséghez kellenek. De ne is görcsölj rajta, megtanulod, amennyire megtanulod. Nem kell mindenből ötösnek lenni.
Nekem a matek nem megy annyira. Mindenki másban jó. Matekra sokkal több időt kell fordítanom :)
14/L
"az a gond hogy ezek főtantárgyak :/ és most foghatom erre hogy nem vagyok jó meg minden,de ezen múlik kb az életem
mert ha megbukok,nem vesznek fel jó középsuliba,onnantól meg már cseszhetem :S"
Nem egészen értem, mit értesz az alatt hogy főtantárgyak? Miért olyan fontosak a középiskolához?
Amúgy: azért annyira nem lehet rossz, hogy a megbukás szélén vagy. nekem ez segít biosz/föci tanulásban: kiírom egy lapra és onnan tanulgatom. sokkal könnyebb mint kiboncolni a könyvből. ha odafigyelsz rá, legalább egy kettesre megtudod tanulni.. csak akarni kell.. egyébként puskázhatsz is.
21:07 vagyok.
Szia! 14 éves vagyok, nekem szintén a föci, illetve a történelem a rizikósabb.
Föcihez szoktam készíteni vaktérképre bejelölést, mindent beírok a térképvázlatba, jellemzőket, stb.t nekem ez nagyon jót tett a föci tanulásba.
Töriből egy lapra szoktam kiírni szintén összegzőben a lényeget, illetve amit meg kell tanulni. Ezt így szintén megtudom tanulni.
5.-ben mindenből ötös voltam, utána jöttek hullámvölgyek, 3-4es voltam mindkettőből (minden más tárgyból dicséretes) aztán most év eleje óta, szinte könnyebben megy a tanulás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!