Milyen edzettség kell egy napos Balaton körhöz?
Ha rendszeresen, és néha intenzívebben is tekersz , van akaraterőd akkor teljesíthető. Én tavaly 110km-t tettem meg ott egyben, mert a havernak nem volt több ideje, így a felénél befejeztük (ez úgy fél napot vitt el, persze közben ebédeltünk stb.). Érdemes lehet alacsonyabb gördülési ellenállású gumival menni... bár ezt én mondom aki a 2.35-ös mélyen bordázott külsőjével ment.. :D (=> van tapasztalat.. ;) )
Ha kemény vagy kényelmetlen a nyerged akkor azon lehet segíteni kerékpáros nadrággal, nyereghuzattal (léteznek párnázottak) vagy új nyereggel...
Nem árt némi rákészülés.
Az egy dolog, hogy a nyereg feltöri a hátsót, de pl. én tavaly körbe tekertem két nap alatt és a vállam, a hátam, a karom jobban kikészült, mint a sej-hajom. Pedig letekertem már előtte pár km-t. Csak soha nem egyhuzamban.
nem tudom hogy a bicaj részéhez milyen edzettség kell, de én körbe szoktam futni.
ahhoz kell állóképesség.
üdv:egy hobbifutó
Aki nem teker folyamatosan 80-100 km-es túrákat, max. fél távnál el fogja dobni a bringát.
200 km sok tud ám lenni.
elmondom a saját tapasztalataimat,
2009 ben vettem egy trekking bringát, rá két napra elmentem az egynapos balaton körre reggel 6 tól este 22 ig tekertünk 30 km -ként volt megállás, frissítés, kb 300 fő tekerte körbe a 205 km-t, a bringa nem volt rám beállítva rendesen, kényelmes volt, menet közben semmit sem éreztem, frissítettem is folyamatosan
a szállásra visszaérkezve este úgy ki voltam merülve, hogy rázott a hideg, belázasodtam és most jön a csúcspoén, amit nem éreztem, hogy a kezemen támaszkodtam végig, így a tenyeremben lévő idegek úgy megnyomódtak, hogy három hétig nem tudtam hajlítani három újjamat / kézfej, /wc-z és egyéb műveletek elég viccesre sikerültek ezt követően.....:D/,
rá egy évre már egy év edzés volt mögöttem heti 15 órás edzésekkel, ott úgy voltam hogy ááá lemegyek Kecskemétre és vissza, 210 km 8 óra alatt eltúrázgattam, kutya bajom nem volt
ennyit számít az edzettség / a bringádhoz is/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!