Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi az a sebesség amivel...

Mennyi az a sebesség amivel "biztonságos közlekedni"?

Figyelt kérdés

Adott egy mtb kb 7 cm széles Kenda gumikkal. Sík terepen, kerékpárúton mennyi az a sebesség, ami még biztonságosnak mondható egy esetleges "vészhelyzet" esetén? Ezalatt értem, hogy valaki/valami kihág elém, mert volt rá példa, hogy 3 éves kisgyerek rohant be elém, és nem sokon múlott, hogy el nem csaptam!

23-25 km/h az átlagsebesség nehéz táskával a hátamon. Táska nélkül magamban 40 km/h ha elfáradok akkor lemegyek 30-35 km/h-ra. "Edzésben vagyok"(40km/h-t 2 km-en tartom. ) de a kérdésem, az hogy én fogok tudni majd többel is menni, de kérdés, hogy mennyi lesz majd az ésszerű határ? 60 km/h? vagy 50 az a max?

2015. ápr. 16. 22:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Síkon, MTB-vel hogyan akarsz 50-60-at menni?

Egyébként kerékpárúton én nem csapatnám, maximum, ha jól belátod és senki nem jár arra.

2015. ápr. 17. 07:50
 2/12 A kérdező kommentje:
Van a főút tőle kb 5 m-re a kerékpárút. Az út és a kerékpár út között vízgyűjtő árkok vannak, illetve villanyoszlopok. A kerékpárúttól jobbra pedig házak és ezzel együtt kocsibeállók, és van még erdő is. Kocsibeállókba értelemszerűen nem látok be. Egyébként nekem jól esik 40-nel menni. Vagy ha nem akkor 30-35. Ahogy gyorsul a bicikli úgy leszek egyre jobb kedvűbb. 40-nél a 3/7-es fokozatot használom, de ez nagyon max 50 km/h-t bír. Ott már jöhetne a 8. ami meg nincs.
2015. ápr. 17. 14:40
 3/12 Alex Fly ***** válasza:
Egy ésszerű limit pl. a KRESZ által megállapított sebességhatárok betartása.
2015. ápr. 17. 16:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Az egész okfejtés marhaság. Állat módjára kell menni mindig.
2015. ápr. 17. 19:00
 5/12 anonim ***** válasza:
azért megnézném, mennyi ideig barod tartani ezt a tempót egy ilyen bringán...
2015. ápr. 18. 17:10
 6/12 A kérdező kommentje:

30-as 35 km/h-s tempót kb 5.5 km-ig, a 40-et meg ha jól emlékszem 2 km-ig, de jó időben szélcsendben. Ha már fúj a szél egy kicsit akkor 36-37 km/h- Azért tudom eddig tartani, mert ennyi a bicikliút. Meg azért ott 40 környékén meg a fölött, már hiányzik egy 8. fokozat... :D

Múltkor direkt fékeztem a hátsó fékkel, hogy csúsztassam a kereket. 40-nél behúztam, eredménye, hogy az utolsó kb 8-10 m-en már füstölt a hátsó kerék. :D Az első féket is teszteltem (V-fék) és egészen jól fog. Hirtelen, de mégis kellemesen állítja meg. Mondjuk kinek mi a kellemes... Na meg persze ugye eléggé felforrósodik a fék....

2015. ápr. 18. 21:56
 7/12 anonim válasza:
gondolom trekkelsz valami appal.. Linkeld már be a legutóbbi ilyen utadat térképpel!
2015. ápr. 19. 23:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem trekkelek semmilyen appal, hétvégénként szoktam tekerni. Egy Sigma BC 8.12-es típusú sebességmérőt használok
2015. ápr. 20. 19:27
 9/12 anonim válasza:
ja... :/ valamiért gondoltam...
2015. ápr. 20. 20:02
 10/12 A kérdező kommentje:

:D

Szeretek bicajozni csak ezt a biciklit vettem meg anno, így ehhez vagyok hozzászokva. Kíváncsi lennék, hogy mennyi tudnék kihozni egy 3x10-es karbonvázas versenybicikliből! :D

2015. ápr. 20. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!