Mennyi az a sebesség amivel "biztonságos közlekedni"?
Adott egy mtb kb 7 cm széles Kenda gumikkal. Sík terepen, kerékpárúton mennyi az a sebesség, ami még biztonságosnak mondható egy esetleges "vészhelyzet" esetén? Ezalatt értem, hogy valaki/valami kihág elém, mert volt rá példa, hogy 3 éves kisgyerek rohant be elém, és nem sokon múlott, hogy el nem csaptam!
23-25 km/h az átlagsebesség nehéz táskával a hátamon. Táska nélkül magamban 40 km/h ha elfáradok akkor lemegyek 30-35 km/h-ra. "Edzésben vagyok"(40km/h-t 2 km-en tartom. ) de a kérdésem, az hogy én fogok tudni majd többel is menni, de kérdés, hogy mennyi lesz majd az ésszerű határ? 60 km/h? vagy 50 az a max?
Síkon, MTB-vel hogyan akarsz 50-60-at menni?
Egyébként kerékpárúton én nem csapatnám, maximum, ha jól belátod és senki nem jár arra.
30-as 35 km/h-s tempót kb 5.5 km-ig, a 40-et meg ha jól emlékszem 2 km-ig, de jó időben szélcsendben. Ha már fúj a szél egy kicsit akkor 36-37 km/h- Azért tudom eddig tartani, mert ennyi a bicikliút. Meg azért ott 40 környékén meg a fölött, már hiányzik egy 8. fokozat... :D
Múltkor direkt fékeztem a hátsó fékkel, hogy csúsztassam a kereket. 40-nél behúztam, eredménye, hogy az utolsó kb 8-10 m-en már füstölt a hátsó kerék. :D Az első féket is teszteltem (V-fék) és egészen jól fog. Hirtelen, de mégis kellemesen állítja meg. Mondjuk kinek mi a kellemes... Na meg persze ugye eléggé felforrósodik a fék....
:D
Szeretek bicajozni csak ezt a biciklit vettem meg anno, így ehhez vagyok hozzászokva. Kíváncsi lennék, hogy mennyi tudnék kihozni egy 3x10-es karbonvázas versenybicikliből! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!