13 éves vagyok el szeretném kezdeni a trial sportot. Milyen méretű triálvázat, felniket ajánlotok (magam akarom összerakni) :20" 24" 26"? Mert én ezt a vázat nézegettem: biketrial.hu/23-26-/3407-gu-26-vaz vagy még ugyan ezt csak 20"-ba.
Hello! Én is magamnak szereltem össze a kerékpárt, és jó móka volt de nem 100% ,hogy megérte. Itthon nehéz az alkatrészeket egyesével beszerezni hozzá. Ha később a versenyzés is érdekel akkor 20" vagy 26", úgy tudom ,hogy 24" nincs mint kategória, az afféle street triál kerékméret.
Én 26"-osoat raktam össze. A kiszemelt váz teljesen jó, nekem ennél olcsóbb van, Magellan Tucana Magura 2006-os.
Viszont a következő dolgokat tartsd szem előtt:
- Triálra alkalmas merev villa kell bele.
- Kormányból és stucniból szintén nem lesz jó akármi. Megfelelően széles és triálra tervezett kell, az íveltsége/ visszahajlása miatt.
- A hajtásnál triál esetén elöl lesz a racsni, amihez megint megfelelő hajtókar, kell illetve hátulra lánckereket fogadni tudó, lehetőleg triálra tervezett kerékagy.
Összességében szinten mindenből az erre tervezettet kell megvenni.
Féknél lehet ügyeskedni kicsit. Nekem elöl egy elég erős V-fék van, de az erejét nem maga a féktest vagy a pofa adja, hanem a megfelelő bowden, bowdenház ,fékkar és flexibilis fékpipa, tehát nem elég úgy gondolni rá mint egy sima V-fékre, ki kell hozni belőle a maximumot. Hátulra én Hidraulikus Magura HS11-et használok. A munkahengerek ha minden igaz megegyeznek a HS33-mal, csak a fékkar egy része a HS11-nél műanyag.
Ha van kérdésed nyugodtan írj, illetve javaslom neked a testbike.hu oldalt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!