Szeretnék elkezdeni sportolni, kerékpározás érdekel, mi a véleményetek így télen? Azzal járnék minden nap dolgozni! 14km oda, vissza ugyan annyi!
Teljesen jó. Főleg a mostani 15 fokban. De ha leesik a hó gondolom nem azzal fogsz menni.
Ha este mész haza jó ha van villogód meg láthatósági mellényed stb. Ezeket el ne felejtsd mert a rendőrök szép összegekre büntetnek.
telen-nyaron 28nem sok..inkabb semmi...
mondjuk tobet er mint autozni-bkk-zni, de erezni nem sokat fogsz
Szervusz!
Én biciklivel járok már 6 éve, télen-nyáron, hóban-esőben is. Nem szoktuk javasolni, hogy valaki télen kezdjen el naponta biciklizni, de a monstani időjárás mellett ez simán lehetséges.
Amire szükséged lesz:
(1) Térdmelegítő. Ez a legfontosabb. A térded könnyen kihűl a biciklin, és nem is veszed észre. Olyan kell, ami szélálló.
(2) Esőkabát. Az a jó, amelyik a párát kiengedi (lélegzős). A mosására kérdezz rá a boltban, nagyon érzékeny. Van külön biciklis szabás, ami hátul hosszabb, és oldalt lehetnek plusz szellőzők, ott nem jön be a víz.
(3) Jó kesztyű (pl. síkesztyű).
Ezek az alap cuccok téli biciklizéshez. Persze lehet még mindenfélét venni, nekem is van vízelvezetős pólóm meg cipőre húzható kamáslim, de az már csak úri huncutság, az első évet ilyesmi nélkül húztam ki. Légy észnél, ne öltözz túl, mert ha vizes vagy, egy lámpánál állva megfázhatsz. Vagy úgy kell elindulnod, hogy kicsit fázz még (és majd úgyis bemelegedsz), vagy bemelegítesz indulás előtt, vagy 5-10 perc után leveszel egy réteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!