Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Cyclocross bringába országúti...

Cyclocross bringába országúti kerék?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy cyclocross bringát. Erdőbe terepre és városba rendes cyclocross kerékkel használnám. Viszont néha azért elmennék vele hosszabb aszfaltos túrákra. Szerintetek megéri két kerékszettet beszerezni és annak függvényében használni hogy hova megyek? Vagy elég a cyclocross és jó lesz az aszfaltra is?

2015. jan. 2. 13:28
 1/4 Tommmyyy válasza:
Van aki Cyclo kerekeket használ aszfalton de a legjobb ha új kerékszettet van legalább új külsőt veszel. (A külső mondjuk annyiban jobb, hogy nem kell a lánc és a hátsó sor nem egyenletes kopásával foglalkoznod, csak ahhoz hogy minél könnyebben gurulhass, egy 33-as gumit jól fel kell pumpálni.)
2015. jan. 2. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attol függ, hogy tárcsafékes vagy sem. Mert ha nem, akkor könnyebb/olcsóbban tudsz outi kerekeket venni, de ehhez az kell, hogy hátul 130mm legyen a villasaru távolság. Ha 135 akkor elég megosztottak a vélemények, tapasztalatok hogy a 130 mennyire kompatibilis vele.

Tárcsafégnél meg majdnem csak a fűzés marad. Egy jó mtb agy + valami elérhető árú, de márkás, könnyebb outi felni + egy jó külső + még egy pár tárcsa.

Nekem tárcsafékes cx bicóm van (fél éve), még a gyári kerékszettjével használom, de tervezek venni mellé én is egyet túrázásra. Most kb a két kerék tárcsa nékül 2.1 kiló és 32-es Marathon Plus van rajta [majd ha jövőre elvetődök versenyre, akkor megy rá egy Racing Ralph (remélem nem romlik meg a kanapé alatt :D)].

És hát mit ne mondjak, nem egy könnyű jószág így. Tárcsával együtt a két kerék kb 4kg lehet ( bár ebbe lehet belefér a kazetta is)

Ja és ha két kerékszettet használsz, remélhetőleg 2 lánccal, akkor kb létfeltétel egy patentszem és egy patentszem bontó szerszám.

Összeségében, ha anyagilag belefér, akkor szerintem jó ötlet a két kerékszett, bár városba is mehet a túrázós kerék.

2015. jan. 8. 15:30
 3/4 A kérdező kommentje:
V fékeset szeretnék
2015. jan. 12. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor a saru tavolsagtol fugg, hogy jo-e a normal outi kerek, viszont ha jo, akkor olyanok sokkal olcsobban lehet szerezni, mint 135mm-eseket, szoval szerintem megerne.

Ha 135mm a sarutavolsag akkor meg a legjobb fuzni sajat kereket.

2015. febr. 1. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!