Kerékpár vásárlás előtt állok, a fent említett két márka között őrlődöm. MTB szerűt szeretnék, mert nem tetszenek a hagyományos bicajok, főként városban használnám, terepen szinte egyáltalán nem, esetleg földúton! Max. 120.000 Ft-ot szánnék rá! Szerintetek melyik márka a jobb választás?
A Gepida Alboin 300 crs a legjobb választás sztem. Ez cross, vagyis kb az országúti és az mtb között van használhatóságban: elég gyors aszfalton, de bírja a terepet is valamennyire. A 2014-es modell 105 ezer akciósan, szóval marad pénzed lámpára meg lakatra is.
2014. okt. 31. 15:29
2/8 anonim válasza:
120ert normalis hajtokart nem kapsz..xd
2014. okt. 31. 20:22
3/8 anonim válasza:
A Gepidákkal érdemes vigyázni, mert a minőségük ingadozó, és az egyéb alkatrészek (az egyszerűen csak Gepida márkájúak) a legalja kínai nyergekből, féktestekből, kerékagyakból kerülnek ki. Nagyjából Neuzer szintet képviselnek a Gepida bicók, csak jobb a marketing, és drágábbak sokkal. (pocsék ár/érték arány)
Az újgazdag gyerek "120 ezer forintért normális hajtókart nem kapsz" baromságát pedig verd ki a fejedből, nem Tour de Francera, vagy downhillre való kerékpárt veszel, hanem hétköznapi felhasználásra valót. Ott pedig már egy 10-15 ezer forintos Shimano hajtókar is bőven megteszi.
2014. nov. 2. 20:59
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem nem kell csúcskategóriás modell, nem akarok naponta 150 km-t tekerni, csak dolgozni járni és néha jó időben bicajozni egyet a barátnőmmel, szülőkhöz, barátokhoz stb. Azért gondoltam hogy veszek egy márkásabb bicajt, mert mindig olcsóbbakat vettem idáig és 1-2 év után már rengeteget szenvedtem velük. Gepidákról én is hallottam már hideget, meleget egyaránt. Amúgy inkább a merida felé húz a szívem, de ha valaki tud mondani még megbízható márkát, nagyon örülök az ötleteknek, mert én nem értek hozzá, csak ezt a kettőt ismerem. Na meg a hausert. :D Amúgy a tárcsafékről mit gondoltok?
2014. nov. 3. 06:53
5/8 anonim válasza:
#1 es válasz voltam. Én ősz elején cseréltem le régi mtb-met, mert 90%-ban aszfalton bringázom. Kb egy hónapig keresgéltem neten a cross/trekking kategóriában, úgy voltam vele, hogy költök rá egy százast és kész. A Gepida alboin 300 crs és a Kenzel cross distance 200 tűnt legjobb vételnek, de végül ráakadtam egy használt alboin 300 PRO crs-re amin az alapmodellhez képest jobb a hajtókar, első váltó, meg a váza is jobb. Így 2 hónap után meg keveset tudok mondani a tartósságról, de a sajátmárkás agyon kívül a többi fontos alkatrész shimano. Az agyról meg sok panaszt nem olvastam, szóval remélem az enyém is bírni fogja. Ha tájékozódni akarsz ajánlom a testbike oldalt sok hasznos infót találsz. Ja és szerintem ebben az árkategóriában a tárcsafék nem feltétlen jobb választás sokak szerint.
2014. nov. 3. 11:13
6/8 A kérdező kommentje:
Örülök hogy mondtad ezt a cross kategóriát, mert megtetszettek és szerintem ez lesz a jó választás nekem is. A bringádhoz pedig sok boldog, hibamentes km-t kívánok! :)
2014. nov. 3. 11:30
7/8 anonim válasza:
Köszi, még valami, a vázméret választásra mindenképp ügyelj!
Vannak vázméret kalkulátorok (pl a testbike-on is) de mindenképp próbáld ki élőben is. Tele van a net olyan hirdetésekkel, hogy alig használt kerékpár eladó, mert túl kicsi vagy nagy a váz. Mondjuk az ilyenek közt sok nagyon jó vétel van, én is megvettem egy egyéves bringát 100 ezerért, aminek a listaára 160...
2014. nov. 3. 11:50
8/8 anonim válasza:
A fent leírt felhasználásra neked az úgynevezett "trekking" típusú kerékpárokból kell választanod. 120eFt.-ért már kifejezetten jó minőségűek vannak ezekből.
Mellesleg a Merida-k elég jók. Ha csak a fenti kettőből lehet választani, akkor inkább a Merida.
Javaslom menj be egy nagyobb kerékpárboltba, ahol szakemberek segítenek kiválasztani a számodra leginkább megfelelő gépet. (felhasználás, alkat, stb) A jobb helyeken ki is próbálhatod, hogy melyik a legkényelmesebb számodra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!