Milyen kerékpárt vegyek? (többi lent)
-aszfaltra és föld útra is haználnám
-20km egyben letekernék vele(kényelmes legyen)
-elsőbe is használnám
-úgy sík területen, mint hegyvidéken használnám
-min. 9 sebeségű hátsó váltó
-max. 150.000 forint
-kellys, merida és gepida márkák bán gondolkodók
Én Cross trekkinget vennék a helyedben, azzal lehet tempósabban haladni, bár rázósabb terepre, mint erdőkbe nem ajánlott. Ha meredekebb útra mész, akkor ajánlott olyan első teleszkóppal felszerelt bringát venni, aminek ki lehet iktatni a rugózását egy karral a teleszkópon.
A 9 sebességes hátsó váltó legalább annyira felesleges, mintha egy filmet az 5.1-es hangja miatt vennél meg, miközben neked 2.1-es hangrendszered van.
Én országútival 20-25°-os emelkedőn felmegyek hátsó váltóval 3. sebességben (15 kilós acélvázassal). Ha nem vagy túl combos, akkor is bőven elég egy 6-7 sebességes fogaskoszorú.
A 9 sebbesség csak arra jó, hogy vagányan hangzik.
A márka az teljesen mindegy, az alkatrészek minősége és anyaga a fontos.
*-esőben is használnám
*-kellys, gepida és merida márkákban gondolkozok
Azért kell min. 9 sebeségű váltó, mert szeretek gyorsan menni vele. A mostani kerékpáromnak a váltója ,,csak" 8 sebeségű és van amikor több kilométert 50 felett megyek de feljebb akarok kapcsolni ezért kellene a 9 vagy nagyobb sebeségű kerékpár, mert könyebb lenne vele gyorsan menni
Konkrét kerékpár neveket vagy linkeket szeretnék hallani..
Attól nem lesz gyorsabb a bicikli, mert több sebességes.
Ez csak az áttételtől függ.
rosszul hiszed.. én úgy tudom, hogy a fogaskoszorún a 7.sebesség (ami a legkisebb átmérőjű fogastányér) a maximális, tehát annál kisebbet nem tudnak elvileg legyártani, mert egyszerűen nincs neki a hely, össze kéne szűkíteniük a fogaskoszorú nyílását. Ebből következik, hogy nagyobb tányérokat raknak bele a fogaskoszorúba, de az egyáltalán nem eredményezi a nagyobb sebességet.
A 8-as fogas maximum sebességében is ugyanaz, mint a 7-esnek a végsebessége (kivéve, ha nagyobb az áttétele)
50-el maximum lejtőn / hátszélben és inkább országútival mehetsz. Ha ennél gyorsabban akarsz menni, akkor agyváltós biciklit vegyél, vagy országútit.
Vegyel 29er MTB-ot. Szerezz be hozza aszfalt es terep gumit is. Azzal azutan mehetsz hegyen-volgyon es aszfalt uton is. Kenyelmes, komfortos es nagy sebessegre kepes.
De amugy jol mondtak a tobbiek: vegyes utviszonyu felhasznalasra a trekking a legmegfelelobb ... ha viszont a sebesseg lazaban elsz es meg is ragaszkodsz a dagvany utakhoz, akkor esetleg megprobalkozhatnal egy cyclocross kerekparral, ami ugye egy tereporszaguti (ha lehet igy mondani). Sima cross bringa is szoba johetne, ami ugye a trekking lecsupaszitott valtozata. Szoval eleg szeles a paletta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!