Ide jutott a kerékpár sport?
2014. szept. 8. 18:32
11/11 Titusztitusz válasza:
Így van bizony ahogy írtad...Sajnos mindez a jelenség a "fogyasztói társadalom" hozadéka, és követelménye...No meg persze a társadalmi élet minden területén jelenlévő "verseny" követelménye is...Viszont legyünk igazságosak azért kicsit ez irányban is, éshát ismerjük el azt is azért, hogy a jelen társadalmi berendezkedésben MÁS ELVEK MENTÉN nemigen működhetne egy "profitorientált", és "jólmenő" cég...Mivel ahogy mondani szokás:"Farkasok között élve nem viselkedhet bárányként senki sem, hacsak nem akar még aznap este vacsora lenni"...Nade ahogy mondani szokás, az egy dolog, hogy a VÁLLALATOK-CÉGEK VILÁGA az valóban az örökös harcrol-sikerröl kell hogy szóljon,ezen téren nincs mese,viszont szerény meglátásom szerint A GYÁRKAPUN KILÉPVE már illene azért EMBERKÉNT(!!)viselkedve élnie az életét mindenkinek, dehát ahogy elnézem a dolgokat, ilyesmi manapság már meg sem fordul az emberek jórészének a fejében...Úgyanis nagyon megszokták már azt, hogy a gyárkapun kívül is ugyanazt a mentalitást folytassák,mint amit a kapukon belül csinálnak...És én EBBEN A MENTALITÁSBAN LÁTOM mindig minden társadalmi rothadás fő okát...Szóval a vállalati konkurenciaharc egy dolog, viszont a "SPORT" az meg egy másik dolog...(Mint ahogy minden más is...)De sajnos a jelek szerint mindig akadnak emberek, akik nem tudnak különbséget tenni a dolgok között...Vagy nemis akarnak, mivel számukra pl. a "sport" is egy egyfajta PÉNZKERESETI FORMA...Éshát ezért a gazdasági élet törvényszerűségeit vetítik ki a sporttevékenységre is...Hát ezzel a mentalitással van szerintem a legnagyobb baj a mai világban...Pedig szerintem aki pénzkereseti lehetőségként éli meg a sportot, nem pedig "SPORTKÉNT",nos,szerintem az olyan versenyző nem egy sportoló, hanem csak egy egyfajta "gyári munkás"...Szóval nem érdemli meg sehogyse a "SPORTOLÓ" megnevezést...Ha rajtam múlna a dolog, én az ilyen dopping meg egyébb ügyekbe keveredett illetőket ÖRÖK IDŐKRE eltiltanám a sporttol, és ráadásnak még az összes addigi eredményét is semmissé tenném, mivel az ilyen ember az NEM SPORTOLÓ, tehát semmi keresnivalója nem kéne hogy legyen a sportpályákon...(Ezért is érthetetlen nekem mindig pl. a "profisport" fogalma is...Ez valahogy olyan "fábol vaskarika" fogalomnak tűnik nekem mindig, dehát érdekes módon sok ember számára a KIZÁRÓLAGOS, avagy legfőbb pénzkereseti forma, meg a sport az símán összeegyeztethető dolog a jelek szerint...)Mondjuk nem mondom azt, hogy CSAK A LELKESEDÉS kéne hogy motiváló dolog legyen mindig egy-egy sportolónál,végülis valamiböl neki is élnie kell ugye, nade amikor valaki KIZÁRÓLAG CSAK ANYAGI MEGFONTOLÁSOK OKÁN sportol, az azért szerintem valahol egy igen visszataszító dolog...Márpedig ha valaki NEM KIZÁRÓLAG ANYAGI OKOKBOL SPORTOL, akkor szerintem az olyan illető nemis doppingol sohasem, meg egyébb módokon sem csal...Mivel a SPORTOLÓI ÖNBECSÜLÉSE(!!) szerintem többet érne azért egy CSALÁSSAL MEGSZERZETT(!!)első, vagy akárhányadik helynél, meg a helyezésért kapott pénznél...De persze lehet hogy ezt csak én látom igy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!