Ide jutott a kerékpár sport?
Az élsport manapság már a pénzről szól (na jó, mi nem?).
Tahó emberek meg az élet minden területén vannak, nem lehet őket kikerülni:(
4-eshez:
„a kiállított kerékpár összesen 7,6 kilogramm, hangtalan, kívülről pedig semmi nem látszik a meghajtásból, az akkumulátor is lehelyezhető a vázon belül, vagy egy „kulacsban”.”
„Először alkalmazták ma azt a röntgensugaras szkennert, amellyel apró motorok után kutatnak a kerékpárok vázaiban.”
Ez részben technikai sport, részben testi csúcsteljesítmény sport.
Éppen ezért nem tudom, miért lenne meglepő, ha ugyanolyan technikai csalás-veszélyes lenne, mint az F1 és ugyanolyan doppingveszélyes, mint a 100 m-es sprint futás, vagy a foci, vagy az úszás, bármi.
Szerintem a megdöbbenés, hogy "ide fajult", el van késve olyan 30 évvel. :)
#7: Ebben sajnos sok igazság van.
Egy profitorientált társadalom pontosan ebben az irányban tud elfajulni.
De ez azért nem csakis az utóbbi pár év jelensége, a tendencia sok-sok évtizedes.
Itt nálunk 89-ig ennek erős állami akadálya volt a profitorientáltságnak, de a látszat valóság feletti fontossága akkor még jellemzőbb volt.
A gerinctelenség nem újkeletű emberi tulajdonság, de a gerincességnek most erőtlen a támogató propagandája. Gyakorlatilag nincs is.
Nézzünk meg egy álláshirdetést bármiféle olyan állásra, ahol bármiféle profitorientált cégnél közép- vagy felsővezetőt keresnek.
Elvárás:
-önbizalom
-ambíció
-tárgyalásképesség
-sikerorientáltság
-önálló döntési képesség
-maximális lojalitás a cég felé
-a cég prioritása a magánélet és család előtt
Talán csak én hiányolom:
-őszinteség
-erkölcsi szilárdság
-becsület-felelősségvállalás
-empatikus képesség
-vitakultúra
Összefoglalható lenne két szóban is: emberiesség, gerinc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!