Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ide jutott a kerékpár sport?

Ide jutott a kerékpár sport?

Figyelt kérdés

Dopping, villanymotor,meg ez

[link]

2014. szept. 8. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az élsport manapság már a pénzről szól (na jó, mi nem?).

Tahó emberek meg az élet minden területén vannak, nem lehet őket kikerülni:(

2014. szept. 8. 21:01
 2/11 anonim ***** válasza:
nem volt villanymotor a keróban. ha lenne, a pedál is forogna, de nem.
2014. szept. 8. 23:34
 3/11 anonim ***** válasza:
pofoszkodás meg a dopping elött is volt
2014. szept. 8. 23:35
 4/11 anonim ***** válasza:
még nem tart ott a technológia, hogy láthatatlan villanymotort csináljanak láthatatlan akumlátorral, ha elhiszed, meg is érdemled, bunyó meg már 30 évvel ezelőtt is előfordult verseny közben, ez sem újdonság...
2014. szept. 9. 01:33
 5/11 -a- ***** válasza:

4-eshez:

„a kiállított kerékpár összesen 7,6 kilogramm, hangtalan, kívülről pedig semmi nem látszik a meghajtásból, az akkumulátor is lehelyezhető a vázon belül, vagy egy „kulacsban”.”

[link]

„Először alkalmazták ma azt a röntgensugaras szkennert, amellyel apró motorok után kutatnak a kerékpárok vázaiban.”

[link]

2014. szept. 9. 08:23
 6/11 Wadmalac ***** válasza:

Ez részben technikai sport, részben testi csúcsteljesítmény sport.

Éppen ezért nem tudom, miért lenne meglepő, ha ugyanolyan technikai csalás-veszélyes lenne, mint az F1 és ugyanolyan doppingveszélyes, mint a 100 m-es sprint futás, vagy a foci, vagy az úszás, bármi.

Szerintem a megdöbbenés, hogy "ide fajult", el van késve olyan 30 évvel. :)

2014. szept. 9. 09:20
 7/11 Titusztitusz ***** válasza:
A probléma gyökere ott van, mint MINT MINDEN EGYÉBB TÉREN IS ebben a mai világban,hogy sajnos erősen kiveszőben vannak manapság már az un. "idealista" emberek...Azok, akik NEM MÁSOKNAK,NEM A KÜLVILÁGNAK,NEM A TÉVÉNEK,NEM A KÖZVÉLEMÉNYNEK akarnak sikereket elérni, hanem elsősorban SAJÁT MAGUKNAK szeretnék bizonyítani a képességeiket...(Az ilyen mentalitásu ember az sohasem doppingol, meg nem csal egyébb módokon sem, mivel SAJÁT MAGÁT UGYSEM TUDJA BECSAPNI, meghát ugyan minek is tenné...)Dehát sajnos ez a mai un. "kapitalista" és "sikerorientált" világnézet és mentalitás már teljesen eluralkodott ugye minden téren, ami mentalitásnak az a lényege, hogy:" NEM SZÁMÍT SEMMI SEM, se az ha valaki lop, se az ha csal, se az ha hazudik, csakis az a lényeg hogy "sikeres legyen" az illető KÜLSŐ SZEMLÉLŐ ÁLLTAL NÉZVE(!!)KIZÁRÓLAGOSAN az adott területen...(Az illető esetleges lelkiismereti problémái meg megintcsak nem kell hogy érdekeljenek senkit sem...Legfőképpen az illetőt magát nem...)Aztán meg hogy MILYEN ÁRON, vagy MILYEN MÓDSZEREKKEL érte el az illető a sikereit, az már a kutyát se érdekli, avagy kell hogy érdekelje...Szóval mint ahogy az megfigyelhető minden más téren is, a mai világ vezérelve az, hogy:"A LÁTSZAT LEGYEN A LÉNYEG MINDIG(!!), és ne a valóság"...Borzalmas dolog ez az egész, dehát ERRÖL SZÓL A MAI VILÁG...Éshát a kerékpársport ugyan minek lenne vajon kivétel ezen alapszabály alól??? Akkor kéne inkább csodálkozni, ha a kerékpársport tele lenne becsületes, és tisztességes versenyzővel...
2014. szept. 10. 10:09
 8/11 Wadmalac ***** válasza:

#7: Ebben sajnos sok igazság van.

Egy profitorientált társadalom pontosan ebben az irányban tud elfajulni.

De ez azért nem csakis az utóbbi pár év jelensége, a tendencia sok-sok évtizedes.

Itt nálunk 89-ig ennek erős állami akadálya volt a profitorientáltságnak, de a látszat valóság feletti fontossága akkor még jellemzőbb volt.

A gerinctelenség nem újkeletű emberi tulajdonság, de a gerincességnek most erőtlen a támogató propagandája. Gyakorlatilag nincs is.

2014. szept. 10. 10:16
 9/11 Titusztitusz ***** válasza:
Igen...A gerinctelenség és a teljes jellembeli züllés nem újkeletü jelenség, viszont hajdanában legalább a társadalmi felépítés meghát a vallás igyekezett azért küzdeni ellene...Viszont ezzel szemben a MAI "MODERN" társadalmi elveknek, éshát legfőképpen ennek az úgynevezett "kapitalista" értékrendnek, és világnézetnek köszönhetően, mára már szinte tökéletesen elborított mindent a világban a jellemtelenség, és a gátlástalanság, ráadásul mindezek a dolgok a legtöbb ember számára már annyira megszokott jelenségek,hogy már jóformán fel se háborodik rajtuk senki sem, legfeljebb 1-2, úgynevezett idealista "őskövület"...(Egyszer elbeszélgettem egy ilyesmi jellemtelen-gátlástalan illetővel, éshát amikor megkérdeztem, hogy MIÉRT csinálja azt amit, holott tudja jól, hogy nem becsületes dolgok azok amiket csinál meg amiböl "meggazdagszik", azt válaszolta nagy vigyorogva, hogy:"Becsülettel-tisztességgel a mai világban nem lehet sok pénzt keresni, úgyhogy én csak alkalmazkodom a világ működési rendjéhez"...Hát...Erre szoktam én azt mondani mindig hogy:"Ha neki megéri az ár amit fizet a"gazdagságért", akkor csak csinálja tovább azt, amit eddig csinált...Nekem viszont ILYEN ÁRON nem kéne a "gazdagság" meg a "sikeres élet" semmiképpen se...) Ez látható dolog nap mint nap bárki számára, aki csak egy negyedórát is eltölt bármikoris a lakásán kívül, a kinti világban...Dehát mondom:Egy olyan világban, és társadalmi berendezkedésben, ahol pl. a PÉNZ, a HATALOM,a SIKER,az ERŐSZAKOS GÁTLÁSTALANSÁG és a BECSVÁGY az értékmérő, éshát legfőképpen az "ÉRTÉKTEREMTŐ"(!!) dolog, nem pedig a MINDIG TISZTA LELKIISMERET és a pozitív jellembeli tulajdonságok megléte, mást nemis lehet várni...Éshát mivel a társadalmi közgondolkodásnak,a mai értékrendnek, éshát ugye legfőképpen a szponzoroknak OLYAN JELLEMÜ EMBEREKRE-VERSENYZŐKRE van ezek szerint igénye tudatosan,avagy tudat alatt, mint amilyeneket a kérdésfeltevő is megemlített, hát akkor nemis csoda az, hogy az ilyen versenyzők szelektálódnak ki a kerékpársport számára...(Is...)Szomorú és sajnálatos ez a dolog, dehát ez van akkor...
2014. szept. 19. 09:52
 10/11 Wadmalac ***** válasza:

Nézzünk meg egy álláshirdetést bármiféle olyan állásra, ahol bármiféle profitorientált cégnél közép- vagy felsővezetőt keresnek.

Elvárás:

-önbizalom

-ambíció

-tárgyalásképesség

-sikerorientáltság

-önálló döntési képesség

-maximális lojalitás a cég felé

-a cég prioritása a magánélet és család előtt

Talán csak én hiányolom:

-őszinteség

-erkölcsi szilárdság

-becsület-felelősségvállalás

-empatikus képesség

-vitakultúra

Összefoglalható lenne két szóban is: emberiesség, gerinc.

2014. szept. 19. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!