Megfelelő pulzus?
Sziasztok. Én eddig azt hittem, minél jobban tekerek, annál több zsírt égetek. Olvastam neten, hogy a megfelelő pulzus tartományban (130-140) van a legnagyobb zsír égetés.
Viszont én eddig biztos hogy ez felett voltam...140-nél (jóval) nagyobb pulzus esetén mi történik?
aerob mozgástartomány:
aerob mozgástartomány közben a vérkeringésed képes elegendõ kaját és oxigént szállítani az izomzatodhoz, így az nincs rákényszerítve, hogy a saját raktárait ürítse. Ezért, érdemes fogyás szempontjából, az aerob mozgástartomány csúcsára törekedni. Ennek meghatározására, van mindenféle képlet, de általánosan elfogadott, hogy az a pulzusszám, ami mellett, még épp hogy tudsz lihegés nélkül beszélni (átlag 120-140)
természetesen ilyenkor is csak akkor használ zsírraktárt a szervezeted, ha ezt az étrended indokolja.
anaerob mozgástartomány:
anaerob mozgástartománynál a véred nem képes elegendõ oxigént és kaját szállítani az izomzatodhoz, így az kiüríti a raktárait, majd ha szükséges elkezdi bontani a saját szövetét...
Az aerob mozgást könnyebb jelentõsebb izomfáradtság nélkül fentartani, ezért hosszú edzésekkel rengeteg kalóriát el lehet égetni vele, és mivel nem terheli különösebben az izomzatot, így akár a mindennapos 40-60perc aerob sem fog túledzéshez vezetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!