Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti hogyan reagáljátok le a...

Ti hogyan reagáljátok le a beszólongató embereket biciklizés közben? Kik szólnak be nektek leginkább?

Figyelt kérdés
Én többnyire visszaszólok nekik. Tegnap volt éppen, hogy megyek a széles bicikliúton, de a bicikliút elkezdett nagyon szűk lenni, kb 1m széles volt., de sehol sem volt tábla, hogy bicikliút vége. Tekerek, látom, hogy egy nagyonnagy darab idős hölgy áll a kutyájával és elfoglalja az egész utat. Éppen biszmegálló volt mellettem, így kikerültem, mire beszól, hogy a bicikliút a másik oldalon van. Mondom neki nem baj, de egyébként le lehet húzódni a járdáról hájas seggű paraszt! (mert egyébként a másik oldalon is volt bicikliút, de oda nem lehetett átmenni, csak a legelején ahol meg le van zárva) Úgyhogy, elküldtem a nőt a fenébe. Volt, hogy tekerek, és majdnem összeütköztünk, mire beszóltak nekem 20 éves lányok, hogy nézzél már a szemed elé, visszaszóltam, hogy te meg szállj le a bicikliről hülye gyerek, mert egyébként 4-en ültek az 1 személyes biciklin. Úgyhogy! Nekem általában nők szoktak beszólongatni. Ti hogyan kezelitek, ha beszólnak nektek?

2014. aug. 18. 09:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Aki ilyen bunkón szól be a másik embernek (és nem bírja ki valami beszólás nélkül), annak az agresszivitása a vezetési stílusára is nagy eséllyel kiterjed.

Veszélyesek egyébként a közlekedőkre a heves vérmérsékletű sofőrök, legyen autóról, motorról vagy kerékpárról szó. Nekem sose a tanulóvezetőkkel, vagy a kissé bénább sofőrökkel volt problémám, hanem mindig azokkal, akik agresszíven vezettek.

2014. aug. 18. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:

Zene van a fülemben, úgyhogy szerencsére nem hallom. :)

Ja és hétvégén nem tekerek, mikor rajzanak az egynyári biciklisták.

2014. aug. 18. 12:16
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha nem lehet a bringautat használni, akkor menj az úton, az való járműveknek. Járdán a gyalogosnak visszaugatni minősíthetetlen stílusban, az bizony téged jellemez, nem a gyalogost. Te vagy a bringaúton sétafikáló nyanya kerékpáros megfelelője, az agresszív barom, akit ha figyelmeztetnek, hogy rossz helyen közlekedik, még neki áll feljebb. Az ilyet egyébként le se szarom, nem éri meg, hogy felhúzzam magam rajta.
2014. aug. 18. 13:05
 14/21 A kérdező kommentje:
nem figyelmeztetem. Ő kezdte el. Mondom. Láttam, hogy ott van nagy ívben eltudtam éppen kerülni mire ő beszólt nekem, én meg ezután tettem neki hangosan megjegyzést!
2014. aug. 18. 15:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"nem figyelmeztetem. Ő kezdte el. Mondom."

Dedó. Normális ember nem szokott lealacsonyodni egy másik szintjére egy vitában, hanem megőrzi a nyugalmát, és ezzel gyakorlatilag meg is nyeri a vitát. Ha te is elkezdesz beszólni, miután neked valaki beszólt, egy szinten vagytok mindketten.

2014. aug. 18. 18:37
 16/21 Dájm válasza:
Nekem egész nap beszólogatnak az emberek, futárként dolgozok. A "Rendben, szia!" válasz (vigyorogva) mindenre jó, bármit szól be az illető, próbáld ki. Te nem idegesíted fel magad, ő viszont nagyon, mindig beválik.
2014. aug. 20. 19:09
 17/21 A kérdező kommentje:
ki fogom próbálni köszi!
2014. aug. 20. 21:08
 18/21 anonim ***** válasza:

" Éppen biszmegálló volt mellettem, így kikerültem, mire beszól, hogy a bicikliút a másik oldalon van. Mondom neki nem baj, de egyébként le lehet húzódni a járdáról hájas seggű paraszt!"

A kerékpár micsoda is? Ja közúti jármű, akkor kijelölt úton, vagy az úttesten közlekedhetsz. Ez kb, olyan, mintha autóval mennék a járdán. A gyalogosnak nem kötelező ismerni a Kreszt, neki mindenhol elsőbbsége van egyedül a főúton nincs ha nincs kijelölt gyalogos átkelő.

Szóval, igen te voltál a paraszt!

Gondolom az egyirányúba is behajtsz, mert neked szabad. Pedig az új törvény szerint csak bizonyos esetekben lehet. :D

2 bringást múlt a házunk előtt büntetett meg a rendőrség, mert így tettek. Nekik szabad menni a járdán. A vastag csekken kívül, még veszélyeztetésért is feljelentették őket. :D

2014. aug. 22. 16:59
 19/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Gondolom te sem olvastad el az eddigi válaszokat! Ahol mentem az CSAK bicikliút volt! Nem, nem volt megosztva, hogy bicikli és gyalogos, és a táblára is CSAK bicikliút jelzés volt kirakva! Egyirányúba nem szoktam behajtani, nem tudom, hogy ezt miből gondolod!
2014. aug. 23. 20:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Velem épp fordítva volt a legutóbb. Sétáltam a járdán, mellette volt a bicikli út, ki is volt írva. Jött velem szembe egy nő biciklivel, én mentem tovább hogy hát biztos majd átmegy a bicikliútra. Majdnem nekem jött, mert amikor láttam hogy simán keresztül menne rajtam és félre akartam lépni akkor meg elkezdte rángatni a kormányt. Aztán leállt velem ordítozni hogy mit képzelek én magamról ez a bicikliút menjek át a másik oldalra... megmutattam neki a táblát de még mindig neki állt feljebb.

Biciklin nekem még nem szólt be gyalogos de ha nem jogosan tenné visszaszólnék én is.

2014. szept. 12. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!