Mennyi az ideális gumi nyomás az országúti (verseny) kerékpároknál?
Amelyik repedezik, az keményedett is, vagyis romlik a tapadása is. Kanyarban döntésnél okozhat kellemetlen meglepetést.
Érdemes belekölteni az új gumikba.
Én a 23-as szélességű gumikat javaslom, bár magam 20-as párti vagyok. Ez az én személyes heppem, de nem zárom ki, hogy a 23-ast használó többségnek van igaza.
Ki nem állhatom a futófelületüket gyorsan elvesztő csoadgumikat, ezért én fel nem tenném az épphogy csak recézett felületű, gyakorlatilag slick gumikat.
Ezek vizes úton kiszámíthatatlan dolgokat tudnak produkálni. Én mindenképpen a negatív mintás, esőhornyos gumikat javasolnám.
Ezen a téren nekem jó tapasztalatom van a Michelin gumikkal, a Dynamic család legalsó kategóriás játékosa ár/értékben sztem teljesen OK:
A Dynamic Sport is biztosan jó, de mint írtam, én nem vagyok slick-párti:
A Continental is jófajta, csak az áraik néha fájdalmasak.
Konkrétan ezt a fajtát teszteltem, nagyon jól tapad és kicsi a gördülési ellenállása:
Ezeket csak láttam, jó drágák:
A CST-k tapasztalatom szerint olcsók, nem rosszak, de elég gyorsan kopnak (már mewgint az a fránya slick):
Van nekik is negatív mintás, de boltban nem láttam még:
A Kenda gumikkal olyan vegyes a tapasztalatom, hogy nem merem ajánlani.
A Hutchinson nem tudom, most milyen ,de amikor utoljára (vagy 15 éve) használtam olyat, iszonyatos rossz volt a tapadása.
A Vittoria hosszú ideig kedvencem volt, iszonyat jól tapad, hatalmasat lehet vele dönteni, de egy métert sem szabad vele puhán gurulni mert máris felüt és ott a kíygómarásos defekt. Meg sajnos nagyon gyorsan revülnek, az egy éves gumi gyakran már szőrös a gumi alól kiszabaduló mikro-szövetszálaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!