Mennyi az ideális gumi nyomás az országúti (verseny) kerékpároknál?
A legfontosabb a gumi oldalán megadott max. nyomás.
Általánosan a 23-25 széles gumik 7-7,5 bar, a 20-as 8-9 bar.
Vannak érdekes noname gumik, amiken 19-20 mm szélességhez is csak 7 bar a megengedett, ezeket kár megvenni, vagy betartod a megengedett nyomást és úton-útfélen fel fogod ütni, vagy túlfújod, aztán pillanatok alatt szövetszakadásos lesz.
Jópár éve találkoztam 20-as Seven Stars gumikkal, 7 baron az első 200 m-en olyan szövetszakadásos lett, hogy fél centit kígyózott a gumi közepén a futócsík. Visszavittem a boltba, szó nélkül visszavették, ráfizetéssel cseréltem Vittoriára, az simán futott 9 barral.
Ha nem bír 8-at, vagy nem nézed ki belőle, mert revült, repedezett, inkább cseréld le. Ha puhán jársz, tekerni is nehezebb, minden úthiba felüt és vagy defekt, vagy felnisérülés lesz belőle.
Nekem a Michelin Dynamic és családja váltak be a legjobban, azok 23-asban bírják gond nélkül a 7,5 bart, 20-asban meg 8,5 bart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!