Az első versenyed téged is nagyon széttett?
Régóta bringázom, kicsit több mint egy hónapja vettem outit. Beleraktam 750 km-t, gondoltam kipróbálom magam egy versenyen, neveztem a Balaton-felvidék maratonra.
Izotóniás italt ittam, meg vizet a frissítőpontokon, két müzliszeletet ettem meg 3 energiazselét.
Voltak holtpontok a versenyen, de erőt adott az, hogy láttam hogy mások is hogy szenvednek. 105 km volt a táv, a férfi összetettben az utolsó harmad elején végeztem, 26-os átlaggal, nem sokkal több volt bennem. Az eleje 40-es átlaggal ért be, embertelen amit műveltek.
Utána rámjött a szapora, levert a víz és vagy egy órát a wc-n ültem, meg estig a gyomrom is kóválygott. :D Halálba kívántam minden kétkerekűt, este 9-kor lefeküdtem, másnap du.1-kor keltem. Hozzáteszem, elótte nap éjszaka pokol volt, nem tudtam aludni, csak 3 órát. Nem dohányzom, de ma egy cigit is elszívtam annyira szét vagyok esve minden téren, a seggemet nem érzem és csak most jön elő az izomláz kissé. Lassan rendbejövök, de ez gyilkos volt.
Talán itt megtalálod a választ:
Köszönöm, ez érdekes volt, mondjuk nem jöttem rá belőle, hogy nálam mi okozhatta ezt.
Nekem úgy nézett ki a kajálásom, hogy hajnal 4-kor kakaót ettem müzlivel, majd a verseny előtt másfél órával csirkemellet rizzsel. A verseny közben a leírtakat, utána meg nem nagyon kívántam igazából semmit, csak egy croissantot meg csokit toltam be.
Nos, szerintem elsősorban Az energiabeosztással lehetett a baj, elején bukhattál sokat, amit nem tudtál időben pótolni. A szervezetnek meg kell szoknia ezt a fajta energiafelhasználást, ez nem simán az izmok edzettségéről szól. Az eredményed viszont szerintem így elsőre nagyon jó.
A verseny előtt fél nappal már a fehérjebevitelt nem kell túlzásba vinni, inkább szénhidrát kell.
Egyébként, ha igazán kihajtod magad, a lehető legjobban időzített és megválogatott energiabevitellel sem fogod sokkal jobban érezni magad verseny után. :)
A verseny befejezésekor se hagyd abba a szénhidrát-bevitelt, a vércukrod lassan áll csak helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!